kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
LEYLA UMAR(lumar@sabah.com.tr )


Dünyanın en zengin adamları İstanbul'da

Dünyanın en zengin işadamı David Rockerfeller ile beraberindeki heyet, Türk işadamları ve profesörleri ile bilgi alışverişi için İstanbul'daydı

Türkiye'de ilk defa, 15 kişilik çok önemli, Amerikalı işadamlarından oluşan bir "danışman" grubu İstanbul'da. Chase Manhatten bankasının en büyük hissedarı olan David Rockerfeller'ın başkanlığında Türkiye'ye gelen grup, ülkenin ileri gelen işadamları ve profesörleri ile bilgi alışverişi yaptı. Şimdiye kadar birçok ülkeyi dolaşan ve karşılıklı iş imkânları yaratan grubu, pazartesi akşamı işadamı Selâhattin Beyazıt, Salacak'taki yalısında ağırladı.

'TEK KUSURUMUZ DEPREM'
Selahattin Beyazıt yemeğe geçilmeden önce Oxford aksanıyla yaptığı nefis konuşmada: "Ne yazık ki" dedi, "Türkiye, ancak başkaları konu yapınca gündeme gelen bir ülke. Oysa Türkiye'nin
dünyada en fazla kadın fizikçi, yönetim kurulu üyesi, üniversite hocası ve avukata sahip olduğunu bilir misiniz? Bizim tek kusurumuz zelzelenin sık uğradığı bir ülke olması." Şarık Tara, Rahmi Koç, Cem-Ümit Boyner gibi tanınmış işadamlarının yanı sıra artık hocalığa ve sütun yazarlığına tüm vaktini veren Büyükelçi İlter Türkmen ve Galatasaray Üniversitesi'nde İnsan Hakları konusunda ders veren eşi Füsun Türkmen, Erdal İnönü, Uğur Bayar ve birçok konuk katıldı.

KARANFİLLERİN SIRRI
Rahmi Koç bir ara Fidel Castro'yla balık partilerimizden David Rockerfeller'a bahsedince, "Sizi" dedi, "New York'a gelince kızım Peggy'le tanıştırayım; Synergos adlı N.G.O (Sivil Toplum Örgütü) şirketinin sahibidir. Hemen hemen her yıl Castro ile görüşüp Küba'daki işçilerin yaşam kalitesini artıracak önerileri ona sunar. Kızımın söylediğine göre sadece dinlemekle kalmaz, Castro bunları arkadaşlarını ikna ederek uygulattırırmış."

Rahmi Koç'la şakalaşan Amerikalı dostları yakasından hiç eksik etmediği kırmızı karanfilin maddi yükünü sorunca, Koç: "Biz Koç grubu olarak o kadar çok çiçek alırız ki, çiçekçimiz her gün prim olarak bana bir taze karanfil yollar" dedi.

Erdal İnönü kendisiyle tanışmak üzere sıraya giren yabancı ve Türk dostlarının sorduğu "Kaş'ta arsanızı dolandırıcılara kaptırdığınız doğru mu?" sorusuna kahkahayla: "Evet ama hâlâ geri alma çabalarım sürüyor; ümidimi kaybetmiyorum" dedi.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır