kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hamarat böreği
Malzemesi
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* Alabildiği kadar un
* 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
* 1 yumurtanın sarısı
* 200 gram kıyma
* 1/2 fincan sıvı yağ
*1 adet soğan
* 1 demet maydanoz
* 2 dilim bayat ekmek içi
*Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına sıvı yağı, limon suyunu, alabildiği kadar un ve tuzu ilave edip, yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Merdane ile yufka kalınlığında açalım. Margarini eritmeden, üçte birini açtığımız yufkaya sürelim. Bohça katlar gibi 4'e katlayalım. Kat yerlerine margarin sürelim. Buzlukta 10 dakika bekletelim. Çıkarıp, tekrar açalım. Kalan yağın bir parçasını daha sürelim. Aynı şekilde tekrar katlayalım. Buzlukta tekrar bekletip, aynı işlemi yapalım (3 kez tekrarlanacak). Tekrar kareler halinde keselim. İçi için; soğanı yemeklik doğrayalım. 1/2 fincan sıvı yağda pembeleştirelim. Kıymayı ilave edip, rengi değişene dek kavuralım. Bayat ekmek içini ufalayalım. Maydanozu ince ince kıyarak, ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Harmanlayalım. Kare halindeki yufkanın köşesine koyup, üçgen katlayalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır