kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz gitti, parti karıştı
Muş Milletvekili Erkan Kemaloğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan yüzünden kavga ettiler

Rize'de bulunan Genel Başkan Mesut Yılmaz'ın katılamadığı ANAP Meclis Grubu'nun dünkü toplantısı olaylı geçti. Olay, Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'in kürsüdeki konuşması sırasında patlak verdi. Ersümer, ANAP'lı bakanların çalışmalarından övgüyle söz ederken, Muş Milletekili Erkan Kemaloğlu, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'dan şikayetçi oldu. Kemaloğlu, Tantan'a dönerek, Muş Valisi Ali Akan'ın kendisine danışılmadan Karaman'a neden atandığını sordu ve "Siz başına buyruk hareket edemezsiniz. Bu partinin bir üyesisiniz. Zaten parti grubu sizden rahatsız. Neden böyle başına buyruk hareket ediyorsunuz?" diye sordu.

Bu sözler üzerine yerinden fırlayan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı "Grup adına konuşamazsınız. Sayın bakan çok başarılıdır. Çetelerle mücadelede mesafeler katetmişti" diyerek tartışmayı alevlendirdi. Kemaloğlu, Akarcalı'nın üzerine doğru yürüyerek "Böyle saygısızlık yapma, bacağını kırarım. Yaşatmam seni" diye bağırdı. Araya giren milletvekilleri yüzünden Akarcalı'ya savurduğu yumruklar hedefine ulaşmayan Kemaloğlu, Akarcalı'nın cep telefonunun kulaklık kablosunu kopardı.

Akarcalı ise "Görüyorsunuz bu adam beni yaşatmayacağını söylüyor. Burada tehdit altındayım" diye bağırdı. Milletvekillerinin müdahalesiyle olay güçlükle yatıştırıldı. Tantan'ın kendini savunmasının ardından toplantının sonunda, Başbakan Yardımcısı Cumhur Ersümer ve Mehmet Keçeciler tarafları öpüştürüp barıştırdı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır