kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller 36 ilin 32'sini kazandı
DYP'li muhalifler, 20 Kasım kongresinde çıkaracakları aday arayışlarını sürdürürken, Genel Başkan Tansu Çiller il kongrelerinden başarıyla çıktı.

DYP'de bugüne kadar yapılan 36 il kongresinden 32'sini, Çiller ekibi kazandı. Muhalifler ise sadece Manisa, Bartın, Denizli ve Aydın il kongrelerini alabildi. Çiller bu sonuçların ardından kurmaylarına memnuniyeti belirtti ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e gönderme yaparak "Majestelerinin iktidarından sonra, muhalefeti de sınıfta kaldı" yorumunu yaptı.

MUHALEFET 3 PARÇA
Çiller il kongrelerinden başarıyla çıkarken, muhalifler de Türk Parlamenterler Birliği'nin sosyal tesislerinde yaptıkları toplantıda "Kongrede Çiller'in karşısına tek adayla çıkma" kararı aldılar. Ancak henüz bir isim üzerinde uzlaşma sağlayamadılar.

Muhaliflerin büyük bölümü Köksal Toptan'a destek verirlerken, Genel Başkan Yardımcıları, GİK üyeleri ve milletvekillerinden oluşan diğer muhalif grup ise Necmettin Cevheri'nin adaylığında ısrarcı davranıyor. DYP'deki muhalif harekete destek veren Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar, Toptan'a sıcak bakmıyor. Ağar'ın, Toptan'ın adaylığı için destek isteyenlere "Köksal Bey'i destekleyeceğime kendim aday olurum" dediği ve Cevheri'yi desteklediği öğrenildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır