kapat

20.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gardiyanlara dayak
Gardiyanlar, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi vekillere "Bizi de dinleyin" dediler ve devam ettiler: "Mahkumlar, bizi tartaklıyor. Acıyı hissetmemek için kalın giyiniyoruz."

Cezaevlerinde insan hakları ihlali olup olmadığını belirlemek için Ulucanlar Cezaevi'ne giden milletvekilleri sürpriz bir sonuçla karşılaştı. Mahkumlara kötü muamele yapılmış olabileceği varsayımından hareket eden milletvekillerinin karşısına "mağdur" olarak gardiyanlar çıktı. Gardiyanlar, "mahkumların koğuşlarda kendilerine kötü davrandıklarını, zaman zaman dayak attıklarını" bildirdiler.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekilleri, mahkumlara nasıl davranıldığını, cezaevi koşullarının ne olduğunu, son isyanın nedenlerini ve sonuçlarını yerinde görmek ve ardından rapor hazırlamak amacıyla Ulucanlar'da inceleme yaptılar. Koğuşları yıkıldığı için açlık grevine başlayan terör suçluları, DEP'li eski milletvekilleri ve onlarla birlikte kalan PKK'lılarla görüşmeler yapıldı. Terör suçluları, koğuşlarının bir an önce yapılmasını istediler ve son olaylarda kendilerine kötü davranıldığını bildirdiler. Mahkumlar, koğuşlarından elde edildiği belirtilen kaleşnikof ve diğer silahların da kendilerine ait olmadığını belirttiler.

TARTAKLANIYORUZ...
Mahkumlar cezaevi yönetimi ve jandarmadan şikayetçi olurken, milletvekillerine "Bir de bizi dinleyin" diyerek başvuran cezaevi personeli, şok yaratan iddialarda bulundu. Gardiyanların sözleri, milletvekillerinin kafasında Ulucanlar'ın kimler tarafından yönetildiği konusunda da soru işaretleri uyandırdı. Bir cezaevi personelinin milletvekillerine şu açıklamalarda bulunduğu öğrenildi: "İçeriden girdiğimiz gibi çıkamıyoruz. Tartaklamalar yüzünden mutlaka saçımız başımız dağılıyor. Bazen tartaklamalar saldırıya dönüşüyor. Dayaktan fazla etkilenmemek için içeri girerken üzerimize kalın elbise giyiyoruz..."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır