kapat

15.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sivil toplumdan insan hakları
İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanlığı dün kurulduğundan bu yana ilk kez bakanlık binası dışında İnsan Hakları Zirvesi düzenledi.

İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik'in başkanlığında toplanan İnsan Hakları Zirvesi'nde sivil toplum örgütleri ve akademisyenler idam cezasının kaldırılmasından işkencenin önlenmesine, cezaevlerinden türban sorununa kadar pek çok konuda istek ve önerilerini dile getirdiler. Toplantıya ilk kez Meclis'ten de temsilciler katıldı. Zirve saat 10.00'da İrtemçelik'in konuşmasıyla başladı. Ardından toplantı basına kapatıldı.

CEZAEVİ OLAYLARI
Toplantının ilk bölümünde İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Vakfı, Ankara Barosu İnsan Hakları Komisyonu, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Demokrasi Vakfı, Türkiye Barolar Birliği, Kadının İnsan Hakları Projesi, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-DER) temsilcileri söz aldılar.

Kısa süre önce meydana gelen cezaevi olaylarına değinen dernek ve vakıf temsilcileri cezaevlerinin yapısının değiştirilmesi, infaz kanununun düzenlenmesi, tutuklu haklarının yeniden gözden geçirilmesini istediler. İnsan Hakları ve Mazlum-DER Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, türban konusuna da değindi. Ensaroğlu, türban takan genç kızların üniversite kapılarından alınmamalarının da insan hakları ihlali olduğunu belirtti ve türban yasaklarının kaldırılmasını istedi.

Toplantıda söz alan dernek ve vakıfların ortak isteklerinin başında DGM'lerin kaldırılması yer aldı. Terörle mücadele yasasının kaldırılması gerektiğini anlatan katılımcılar, idam cezasının da tamamıyla kaldırılmasını istediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır