kapat

15.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlahiyatta Hıristiyanlık bölümü
YÖK ve Diyanet, Türkiye'deki ilahiyat fakülteleri bünyesinde Hıristiyanlık bölümü açılması için olumlu görüş bildirdi

TÜRKİYE'DEKİ ilahiyat fakültelerinde İslamiyet dışındaki dinlerin öğrenimi de yapılabilecek. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Diyanet İşleri Başkanlığı, sivil toplum örgütlerinin ve azınlıkların ilahiyat fakülteleri bünyesinde Hıristiyanlığı da işleyen bir bölüm açılması isteklerine sonunda olumlu yanıt verdi.

BAŞBAKANLIĞA YAZILDI
YÖK ve Diyanet, Başbakanlık Müsteşarlığı'na yazı göndererek, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde Yüksek Dinler Kültür Bölümü açılmasının uygun bulunduğunu bildirdi. Buna göre önümüzdeki yıl İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde Yüksek Dinler Kültür Bölümü açılması öngörülüyor. Bu bölümde Müslümanlık dışındaki 2 büyük dinde lisans ve lisans üstü eğitim verilmesine başlanacak. İlk etapta Hıristiyanlık, daha sonra da Musevilik öğrenimi başlayacak. Böylece Türkiye'de yaşayan Hıristiyanların ve Musevilerin kendi din adamlarını ve din bilginlerini yetiştirebilmesi mümkün olacak.

KURULTAY GÜNDEMİNDEYDİ
İlahiyat Fakülteleri'nde Yüksek Dinler Kültür Bölümü açılması, 100'e yakın ülke temsilcisinin katılımıyla Denizli'de toplanan Türk Kurultayı'nda gündeme getirilmişti. Açıklanan bildiride, kimi Türk Hıristiyanların kendi din adamlarını yetiştirebilmeleri için Türkiye'deki yüksek öğrenim kurumlarında bölüm açılmasının uygun olacağı belirtilmişti.

Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır