kapat

15.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şeytan bunun neresinde?
Satanist faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan Tekirdağ Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Evrim Yüksel Engin (18) adındaki genç kızın hayatı kâbusa döndü.

İlk sorgusunda satanist olduğunu kabul eden, ancak bu akımı sadece bir eğlence olarak gördüğünü ve bugüne kadar hiçbir insanın canına kastetmediğini söyleyen genç kızın başına gelmedik kalmadı. Kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu yurdundan çıkarılan Evrim, bir anda çevresi ve arkadaşları tarafından da dışlandı.

Evrim, bir ihbar üzerine polisin yurda düzenlediği baskınla yakalandı. Genç kızın odasında yapılan aramalarda, kitap ve dergiler, metalden satanist işaretleri, satanizmi simgeleyen takılar, şırınga, tütsü, mum, İncil, haç işaretleri ve bir kuru kafadan oluşan "suç aletleri!" bulundu.

'ŞEYTANA DOST' AKINI
Evrim, sorgusunda 2 yıl önce İzmir'de tanıştığı kişiler aracılığıyla satanist faaliyetlerde bulunmaya başladığını itiraf etti ve grup olarak ayinler yaptıklarını söyledi. İçinde bulunduğu satanist grubun "Şeytana dost olanlar' akımından olduğunu belirten ve ayinlerinde yaptıkları en vahşice eylemi de kedi kurban etmek olarak açıklayan genç kız, amaçlarını da "mümkün olduğu kadar fazla taraftar toplamak" olarak özetledi. Sorgusunun ardından Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı tarafından dün serbest bırakılan genç kıza, emekli hava astsubayı babası Erdinç Engin sahip çıktı. Baba Engin, tek başına ortada kalan kızını Tekirdağ'dan alarak İzmir'deki evlerine götürdü.

Din dersinden 10 almış
Erim'i tanıyanlar, 1998-99 döneminde İzmir Salih Dede Lisesi'nden başarıyla mezun olduğunu belirtti. Lise yıllarında içine kapanık ve sessiz bir kız olarak tanınan Evrim'in, özellikle "Heavy Metal" müzik dinlediğini söyleyen yakınları, genç kızın yalnız kalmayı sevdiğini kaydetti. Genç kızın okuduğu lisenin yöneticileri ise, genç kızın notlarının hayli yüksek olduğunu, Evrim'in başarılı bir dereceyle mezun olduğunu ifade etti. Genç kızın mezuniyetinde fizik, kimya ve matematik dışındaki din dersi de dahil tüm derslerinin "pekiyi" olduğu bildirildi.

"Biz öldürmeyiz"
SABAH, son satanist Evrim Yüksel Engin'in polise verdiği ifadeyi ele geçirdi. Genç kız, ifadesinde özetle şunları söyledi: "Satanistler ikiye ayrılır. Şeytana tapanlar ve şeytana dost olanlar. Şeytana tapanlarda kız çocukları kurban edilir ve kanları içilir. İkinci grup olanlar şeytanla anlaşanlardır ki, bunlar öldürmeyi kabul etmez. Amaçları tanıtım yapmaktır. Biz, şeytanla dost olanlardanız. Yaşamak şarttır. Buna inanıyoruz. Keçi ve kedi kanı içiyoruz. Ben bir kez çaya karıştırıp içmiştim. Keçi ve kedi kanı bol miktarda negatif iyon taşır. Bu da insanları rahatlatır, keyif. İşte burada şeytanla uyuşuyoruz...

'ASLINDA EĞLENCE'
Satanizm herkesin sandığı gibi şeytana tapmak değildir. Şeytanla anlaşma yapmaktır. Satanizm aslında bir eğlencedir. Şeytanla yapılan anlaşma bozulmadan hayatı dolu dolu yaşamaktır. Satanizmi şeytana tapmak olarak algılayanlar ve bu şekilde yaşayanlar bu dinin başka bir kolunu oluşturur. Bu grup bizlerden farklıdır. İstanbul'da Şehriban Coşkunfırat'ın öldürülmesi olayına karışan grup şeytana tapanlardır. Onlar şeytana bir insanı bile kurban edebilirler.

Satanist ayinler her ayın 13'ünde yapılır. 13 rakamı kutsaldır. Ayinler mezarlıklar, boş evler ve ormanlık alanlarda tam geceyarısı yapılır. Bu ayinler genelde 7 kişi ile yapılır. Karateke denilen ayin lideri siyah bir cüppe giyer. Karateke bıçakla kedinin boğazını keser, kanını masanın üzerinde duran gümüş kupanın içine boşaltır. Kupadan kanı ilk Karateke içer.

'AYİNDE SEKS YAPARIZ'
Ayinlerde Black Metal veya Death Metal müzik eşliğinde bazen seks yapılır. Satanistlerde utanma duygusu yoktur. Ayine satanist olmayan kabul edilmez. Ayinde yapılanları grup dışarısında birine anlatan cezalandırılır.

Satanistler, Hitler faşizmini benimser. Vatanın birlik ve beraberliğini savunurlar. Türkiye'yi yabancı ırklardan temizlemek isterler; yani Kürt, Arap, zencilerin varlığını istemezler. Evet ben Satanist'im. Bu düşünce benim için bir din, bir ibadet şeklidir. Başkalarına zarar verme gibi bir fikrim de yoktur."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır