kapat

15.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cehennemin dibine yolculuk
EURO 2000 finalleri için A Milli Futbol Takımımızla eşleşen İrlanda Cumhuriyet'inde kıyamet koptu.

İngiltere Milli Takımı'nın antrenörü Kevin Keegan, "Kurada Türkiye çıkmadığına seviniyorum" diyerek Türk Milli takımını İstanbul'da yenmenin çok güç olduğunu belirtti. Keegan, zorlukları seyahat yorgunluğu, iklim değişikliği , değişik yemekler ve antreman sahası imkanları olarak sıraladı. İrlanda"nın Menajeri Mick McCarthy ise dehşete düştü. Türkiye'ye ilk kez 1991 yılında futbolcu olarak gittiğini belirten McCarthy, Türk seyircisini İstanbul'da tanıdığını, 20 bin çılgın seyircinin tezahüratı karşısında dehşete düştüğünü söyledi. Kuradan sonra İrlanda'da bir basın toplantısı yapan McCarthy 1992 yılında İstanbul'da oynanan ve İrlanda'nın 3-1 galibiyetiyle sonuçlanan maçtan sonra Türkiye'den çok kötü anılarla ayrıldığını Türk seyircisinin kontrol edilmez davranışının hâlâ gözünün önünden gitmediğini belirtti. Kura sonucundan memnun olmadığını belirten menajer şöyle konuştu:

"Seyirci ne yaparsa yapsın. İster bayrağımızı yaksın ister kötü tezahürat yapsın gerçek şu ki bir Türklere topa vurma imkanı vermeyi bile düşünmüyoruz. Onlara layık en iyi cevap sahada yenmek. Eminim iki karşılaşma sonunda biz tur atlayacağız."

Daily Telegrap gazetesi spor başyazarı Paul Hayward İrlanda Türkiye ile karşılaşmaktan hiç memnun değil. Her iki tarafın güvenlik kuvvetleri şimdiden hazır olmalı" dedi.

Times gazetesi spor başyazarı Glenn Moore: Kağıt üstünde Türkiye'nin tur atlaması gerekir İrlanda'nın kazanması sürpriz olur.

Independent gazetesi Türkiye'nin son maçlarda aldığı sonuçları vererek Galatasaray Türk Milli takımı değil ama Türk futbolu son yıllarda büyük aşama kaydetti İrlanda'nın karşısında Türkiye'nin çıkması kötü bir talihsizlikten başka birşey değil yorumunu yaptı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır