kapat

15.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzede KOBİ'ye destek
Marmara Depremi, DEİK'in gündemini de değiştirdi. DEİK'in Kasım ayında yapacağı Hollanda ve İsrail'deki İstişare Kurulu toplantılarında önceden belirlenmiş gündeme, "Deprem sanayicilerine yardım" maddesi de eklendi.

DEİK'in yurtdışı iş konseylerinde sanayinin can damarı Kocaeli ve Adapazarı'ndaki depremin zararları ele alınacak. Toplantılara, bölgedeki sanayinin durumunu anlatmak için Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak ve Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Işık ile Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Hazine'den yetkililer katılacak.

GÜNDEM DEPREM
İş Konseyleri'nin ilki 8-9 Kasım'da Hollanda'da yapılacak. DEİK, KOBİ'ler ve TÜSİAD'ın görüşmelerinden oluşan Hollanda gündemine depremi de ilave etti. Hollanda gündeminde Erkut Yücaoğlu başkanlığında 6 kişiden oluşan TÜSİAD'lı işadamlarının Hollanda'nın TÜSİAD'ı niteliğindeki VNO üyeleriyle görüşmeleri de yer alıyor. TÜSİAD, 11 Aralık'ta Helsinki'de yapılacak görüşme öncesinde Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda destek isteyecek.

Türk-Hollanda İş Konseyi Başkanı Zekeriya Yıldırım, Türkiye'nin gündeminin kendilerini de etkilediğini belirterek, "Marmara bölgesindeki depremde zarar gören küçük ve orta ölçekli firmalara Hollanda iş çevreleri tarafından nasıl yardım edileceğine bakacağız. Gerekiyorsa ortak bulma, bina ve makine onarımı gibi konularda görüşeceğiz. Ayrıca Türkiye genelinde ihracatını artırmak isteyen KOBİ'ler konusunu da ele alacağız görüşeceğiz" diye konuştu.

DEİK'in Kasım ayında yapacağı ikinci toplantı ise 20-24 Kasım tarihlerinde İsrail'in Tel Aviv kentinde gerçekleştirilecek. Türk-İsrail İş Konseyi Başkanı Ekrem Güvendiren, "İsrailliler bu toplantıya son derece iyimser bakıyorlar ve son derece istekliler" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır