kapat

15.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
En zengin adam yatını satışa çıkardı
Dünyanın en zengin insanı olan Brunei Sultanı, kardeşinin borçları yüzünden yatını satıyor

Dünyanın en zengin adamı olarak bilinen Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah, kardeşinin borçları nedeniyle zor durumda. Geçen yıl petrol fiyatlarının rekor seviyede düşmesi üzerine büyük sıkıntı yaşayan, ancak son zamanlarda fiyatların normal çizgisini bulmasıyla kendine gelen Bolkiah, bu kez kardeşi Jefri'nin 10 milyar dolarlık borcu nedeniyle yatını, tablolarını ve bir otelini satışa çıkardı.

KREDİLER BATIRDI
Jefri'nin, Amedeo isimli inşaat şirketine aktarmak üzere bankalardan çektiği milyarlarca dolar krediye rağmen batması Sultan Bolkiah'ın 500 milyon dolarlık yatını ve tablolarını satışa çıkarmasına neden oldu. Aynı zamanda Jeffri'nin 4 milyar dolar değerindeki Jerudong Park isimli oteli ve henüz tamamlanmamış olan yatı da satılık.

Ancak Sultan'ın büyük bir problemi daha var. Satışa çıkardığı şeyleri satın alacak zenginlikte kimse yok! Uzmanlar, 500 milyon dolar değerindeki yatı satın alabilecek kadar zengin olan Malezya eski Devlet Başkanı Suharto ve oğullarının tümünün hapiste olduğunu hatırlatıyor. Bir diğer dolar milyarderi Donald Trump'ın da durumunun parlak olmadığını anımsatan uzmanlar, "Değil Sultan'ın yatını, kardeşinin bitmemiş haliyle 75 milyon dolar olan yatını alabilecek kimse de görünmüyor" diyorlar. Çünkü yatın tamamlanması için gereken para 200 milyon dolar.

Sultan'ın tablolarının tüm borcu silebileceğini de belirten uzmanlar, "Ancak burada da ufak bir sorun var. Bu kadar çok tabloyu satabilecek sayıda müzayede nasıl düzenlenebilir?" diyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır