kapat

15.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Pakistan'da karşı darbe
Bilgisayar korsanları Pakistan'ın resmi İnternet sitelerini işgal edip bozdular

Pakistan üç günde iki darbe yaşadı. Geçen Salı günü General Pervez Müşerref'in askeri darbesinden sonra bilgisayar korsanları da kendi dünyalarında bir darbe düzenlediler. Siber dünyada gerçekleşen darbede Pakistan devletinin resmi İnternet sitelerinin kontrolü, bilgisayar korsanlarının eline geçti.

Pencap eyaletinin resmi İnternet sitesinde şimdi Navaz Şerif hükümetini düşüren askerleri öven mesajlar görüntüleniyor.

Bu arada Şerif'in üzgün bir fotoğrafının konulduğu bir sayfada da "Kargil kahramanları iktidarda" şeklinde bir mesaj var. İslamcı Korsanlar Grubu adlı bilgisayarcıların işgal ettiği sitenin zemini için yeşil renk seçilmiş. Pakistan ordusunun geçen yaz Kargil'de, Hint ordusu ile savaşı sırasında gösterdiği kahramanlıkla tüm ülkede gurur duyuluyor.

ŞERİF'E SÖZLÜ SALDIRI
İşgal edilen sitelerde devrik Başbakan Navaz Şerif'e yönelik küfürlü sözler ve sözlü saldırılar da bulunuyor. Bu sözlü saldırılarda Şerif, "beyinsiz ve aptal" olarak nitelendiriliyor.

Başbakana saldıran korsanlar, ordunun kahramanlıklarını gösteren fotoğrafları da işgal ettikleri sitelerde bir bir gösteriyorlar. Geçen Salı gecesi gerçekleşen darbeden, resmi televizyon binasının işgali görüntüleri yer alıyor. Darbenin lideri General Pervez Müşerref'e de övgüler yağdırılıyor. Bilgisayar korsanları bu siber işgal işini ordunun SSG Komandoları adlı elit kanadına ithaf ediyorlar. SSG Komandoları'nın başında General Müşerref bulunuyor.

TÜM SİTELER KAPATILDI
Pakistan'daki darbenin etkisi siber dünyada sadece işgallerle kendini göstermedi. Sitelerin birer birer korsanlarca işgal edildiğini farkeden yeni yönetim, Pakistan'ın tüm resmi İnternet sitelerini süresiz olarak kapattı. Federal hükümete, dışışleri ve ticaret bakanlıklarına ait sitelerin hepsi kapatıldı. İslamabad hükümetinin sitesinde ise "Bu site geçici olarak kapatılmıştır" sözleri yer alıyor. Öte yandan diğer siyasi partilerin İnternet sitelerine dokunulmadı.

KEŞMİR KORSANLARI
Geçen yaz Keşmir bölgesindeki Kargil bölgesine yapılan askeri operasyon sırasında Hindistan ordusunun Keşmir'le ilgili açtığı İnternet sitesi işgal edilmişti. İşgal edilen sitede, Hint ordusunun Keşmirliler'e işkence yaptığını yazıyordu.

Keşmir operasyonu sırasında Pakistan'ın desteklediği militanların Keşmir'den Hint sınırına sızdığını iddia eden Hindistan, Pakistan'a karşı askeri operasyona girişmişti. Kargil bölgesinde Pakistan ordusunun gösterdiği başarı halkta orduya desteği artırdı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır