kapat

15.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sertleşememenin sebebi genelev
Araştırmalara göre, ilk cinsel ilişki deneyimini genelevde yaşayan erkeklerin büyük çoğunluğu ilerki yaşamlarında "sertleşme problemi" çekiyor.

Yasemin KARAKAŞ ŞAHİNKAYA

Kadınların cinsel bozuklukları üzerine yapılmış pek çok araştırma olmasına rağmen, erkeklerdeki bozukluklar "erkekliğe laf gelmesin" diye midir bilinmez, pek fazla irdelenmiyor. Kadınlarda cinsel işlev bozukluklarının kişilik özellikleriyle ilgisi üzerine pek çok çalışma yapılmasına rağmen, literatür taramalarında erkeklerle alâkalı çok az çalışmaya rastlanması bunun bir ispatı.

HAYAT KADINIYLA
Araştırmalar, erkeklerin en büyük korkusu olan "sertleşememe" probleminin sebebleri arasında ilk cinsel deneyimlerini genelevde yaşamalarının geldiğini gösteriyor. "Sertleşme bozukluklarında kişilik özellikleri" konulu araştırmanın sahibi Dr. Mustafa Güveli'nin 34 yaşın üzerindeki 33 sertleşme problemi çeken erkek üzerinde yaptığı araştırmada, ilk cinsel ilişkilerini kiminle yaşadıkları sorusuna erkeklerin 3 tanesi hiç cinsel deneyimi olmadığını, 16 tanesi ilk cinsel deneyimini genelevde yaşadıklarını dile getirmişler. Hastaların 9 tanesi ilk cinsel deneyimlerini şimdi evli oldukları kişiyle yaşadıklarını, 5 tanesi ise evlilikten önce yaşadığını belirtmiş.

GENELEVDE...
Araştırmada ilk cinsel deneyimlerini "nerede" yaşadıkları sorusuna 23'ü "genelev", 16'sı "ev" cevabını vermiş. İlk cinsel deneyimlerini genelev gibi anksiyete ve fiziksel şartlar açısından kötü bir ortamda gerçekleştirdiğini belirten 16 kişi, bu sırada ciddi sıkıntı yaşadığını, 10 kişi de başarısız olduğunu söylemiş. Bu olumsuz deneyimlerin sonrasında cinsel yaşamlarında performans anksiyetesi doğurduğu ortaya çıkmış.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır