kapat

19.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
YUSUF SARI

Borsa biraz daha alıcı

Borsa geçen haftayı oldukça dar bir alanda sıkışarak geçirdi. Haftanın ilk gününde gelen artçı deprem korkusuyla 6.000 seviyesinin altına inmesine rağmen hafta boyunca 6.000 seviyesinin üzerinde kalmayı başardı. Ancak 6.200'ün üstüne çıkmaya da gücü yetmedi. Bu hafta, borsanın yeni bir hareketi deneyeceğini ve 6.200'ün üzerine çıkabileceğini tahmin ediyoruz.

Amerika seyahati yeni beklentileri yaratırsa, borsa bir süre daha alıcılı kalabilir. 6.200 geçilecek olursa trend kanalının üstünü sınırlayan çizgiye doğru hareket devam edecektir Trend kanalının üst çizgisi bu hafta için 6.400 seviyesinden geçiyor. Bu hareket genele yayılırsa Endeks 7.000'e doğru atak yapabilir. Beklentilerin büyük bir bölümünün fiyatlara zaten yansımış olduğunu düşünüyoruz. Onun için de yukarı hareketin kalıcı olmasını zayıf bir ihtimal olarak değerlendiriyoruz. Arz ve talebin dengelendiği bölgelerde taraflardan biri kısa süreli üstünlük kurabilir. Bu üstünlüğün kalıcı olabilmesi için gücü de birlikte değerlendirmek gerekiyor. Özellikle endeksin yükseldiği dönemlerde işlem miktarının artması, borsaya olan talebin gücünü yansıtır. Bu hafta işlem miktarındaki değişim önem kazanıyor.

Geri dönüşte ise 6.000 seviyesi zayıf bir destek görüntüsü veriyor. Endeks, bu seviyenin altında kapanacak olursa psikolojiyi de bozacağı için satışlar artabilir. Daha güçlü destek 5.800 ve 5.500 civarında görünüyor.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır