kapat

19.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstemezuk
Deprem Valisi, bölgedeki valiler arasında yeni bir deprem yarattı. Yalova dışındaki illerin valileri atanacak yeni süper valiyi istemiyor

Ali Ekber ERTÜRK

Deprem bölgesindeki koordinasyonu tek elde toplamak için oluşturulmasına karar verilen "deprem koordinatörü" bölge valileri arasında adeta ikinci bir deprem yarattı. Yalova dışındaki illerin valileri koordinatör valiye şiddetle karşı çıkıyor. Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu "Karşıyım. Zaman kaybı ve israfa yolaçar" derken, Kocaeli Valisi Memduh Oğuz da, "Çare değil. Onun yerine yerel yöneticilerin yetkileri arttırılsın" diyor. 2 valinin aksine Yalova Valisi ise "Bence uygundur. Tecrübeli birinin enkaz işlerinin başında bulunması daha doğru olur" görüşünde.

"Neyi değiştirecek ki?"
Koordinatör vali uygulamasına en şiddetli tepkiyi gösteren Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu "Bu modele hep karşı çıktık" diyerek görüşlerini şöyle aktarıyor:

"Çünkü yeni bir teşkilat, yeni bürokrasi, israf demektir. Koordinatör vali olunca ne olacak, biz ihtiyacımızı belirleyeceğiz, ona aktaracağız. O da alıp merkeze bildirecek. Şimdiki durumdan ne fark olacak?"

Koordinatör valinin "zaman kaybı ve israfa" yolaçacağını belirten Rakıcıoğlu, şöyle devam etti: "Koordinatör valiye verilecek yetki ve imkan bizde olursa, biz de aynı görevi yaparız. Zaten yapıyoruz da. Ben beceriksizsem beni alır, yenisini verirler. Ama, sistemin doğru işlemesi lazım. Araya birini soktunuz mu, zaman kaybı, evrak israfı olur. Vali, belki aldığı yardım parasını da adil dağıtamayacak."

"Yetkiyi bize versinler"
Depremin en yoğun yaşandığı illerden olan Kocaeli Valisi Memduh Oğuz da, koordinatör valinin çözüm olmayacağını savunarak, "Onun yerine bizim yetkilerimiz arttırılsın daha iyi" dedi. "Deprem bölgesinde koşullar aynı mı, önce o soruyu sormak lazım" diyen Oğuz, "3 ilin koşulları birbirinden çok farklı. Bu 3 il için bir prensip koyup, hepsinin koşulları aynıymış gibi ilgi göstermek mümkün değil" diye konuştu.

Koordinatör valiye deprem illerinden sadece Yalova destek verdi. Yalova Valisi Nihat Özgöl, "Zaten ben burada, hasarlı binaların emniyet içinde yıkılması için bir vali yardımcısını tam yetkiyle görevlendirmişim. Onun yerine daha tecrübeli birinin gelmesi tabii ki doğru olur" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır