kapat

19.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Başkana yanıt yok

GÜNGÖREN Belediyesi'nin, ilçe stadyumunun altına yaptırdığı ekmek fabrikasını SABAH-İSTANBUL'da haberleştirmiştik. Bu uygulama Ekmek Sanayi İşverenleri Sendikası'nın memnun etmemiş. Sendika Başkanı Muharrem Keçeli'den şöyle bir faks aldık:

"TÜRKİYE'de, bilhassa İstanbul'da devlet daireleri ve belediyler, yazılan dilekçelere cevap vermek diye bir yükümlülükleri olduğunu bilmiyorlar.. Veya biliyorlar da işlerine gelmiyor.

GÜNGÖREN Belediyesi, hazineden sırf futbol stadı yapmak üzere kiraladığı arsaya stadı yapıyor. Arkasından, tribünün altına bir de uzun, 200 metre boyunda ekmek fabrikası koyuyor. Bu fabrikanın burada yapılmasının mevzuata aykırı olduğunu Bakırköy Sulh Hukuk Mahkemesi'nde tespit ettiriyoruz. Bu ve diğer her türlü belgeyi İstanbul Valiliği'ne, İl Spor Müdürlüğü'ne, lüzumlu ve yetkili diğer dairelere Haziran 1999'da gönderdiğimiz halde hiçbirinden cevap almış değiliz.

NEDEN vatandaşın dilekçesine cevap verilmez? Bu devlete yükletilmiş Anayasal bir görevdir."

BİZ stadın altında ekmek fabrikası yapılması konusundaki tartışmada taraf değiliz. Güngören Belediyesi belki iyi yapmıştır, belki yapmamıştır. Belki bu fabrikada ucuz ekmek üretilmesinden vatandaş memnundur, bilemeyiz. Bu konuda fikir yürütecek değiliz.

ZATEN Muharrem Keçeli'nin yakınması da işin bu tarafından çok, dilekçelerine yanıt alamamış olmasından kaynaklanıyor. Dilekçelerin gönderildiği yetkili makamlardan 3 aydır ne bir ses ne bir nefes çıkmamış olması Keçeli'nin gücüne gitmiş.

MUHARREM Keçeli işte bu noktada haklı. Vatandaş gerçekten de sorunlarının çözümüne yardımcı olmakla yükümlü yetkili kuruluşlarla iletişim kuramamaktan, onlara yaptığı başvurulardan hiç bir sonuç çıkaramamaktan son derece şikayetçi.

İSTANBUL'un onbinlerce fırıncısını temsil eden koskoca işveren sendikasının başkanı böyle çileden çıkarıldıktan sonra, siz bir de bu gibi ünvanlar taşımayan "sade vatandaş"ın halini düşünün.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır