kapat

19.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bedelli için yarın son gün
BEDELLİ askerlik için müracaat yarın sona eriyor. Hafta sonu itibariyle 45 bine ulaşan müracaat sayısında bugün büyük bir artış bekleniyor.

Bakanlık yetkilileri, "Daha önce açıklandığı gibi bu müracaatların hukuki bir bağlayıcılığı yok. Bu işlemler sadece tasarının kanunlaşması aşamasında ihtiyaç duyulacak ve kabul edildiği takdirde planlamaya esas teşkil edecek bilgilerin tespiti amacıyla yapılıyor" dediler.

Ilıcak da sevindi
18 ay askerlik yapmamak için kanuni sınırları sonuna kadar zorlayan Tarkan ve Beyaz gibi ünllerden sonra hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Muammer Mehmet Ali Ilıcak da bedelli askerlik uygulaması ile rahat bir nefes aldı. 26 Şubak 1970 doğumlu olan ve asker kaçağı ünlüler arasında yeralan Ilıcak halen yurtdışında bulunuyor. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'ne kayıtlı olan Muammer Mehmet Ali Ilıcak'ın askerliği yurtdışına çıkmadan önce 31 Kasım 1998'e kadar tecilli bulunuyordu. Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Ilıcak da, bedelli askerlikten yararlanabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, kanun tasarısına son şeklin Meclis'te verileceğini belirterek, "Şu anda kimse için bir sınırlama söz konusu değil. Kapsam dışı bırakma olacaksa buna Meclis karar verecek" diyor.

Vakit sıkıntısı yaşayan mükelleflerin telefon ile kimlik bilgilerini şubelere aktarmaları yeterli sayılıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır