kapat

19.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AKUT gibi sigortacılar
Amerikalı sigortacılar Floyd kasırgasının vurduğu bölgenin acil ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinde boş çekler ve yüksek teknoloji ürünü karavanlarla bölgeye akın ediyor

AmerİkalI sigortacılar, ABD'nin Florida kıyılarını yerle bir eden ve binlerce insanın yollara düşmesine neden olan Floyd kasırgasını gözaltına aldı. Bölge halkı akın akın kasırganın vurmayacağı bölgelere göç etmeye çalışırken sigortacılar ise anında hasar tesbiti yapmak ve kasırga nedeniyle acil yardım ihtiyacı duyan halkın gereksinimlerini karşılamak için ellerinde boş çeklerle bölgeye akın ediyor. Bu sigortacıların hepsi birer acil durum uzmanı. Temel aldıkları felsefe ise çok basit: Felaketten zarar gören, kuru bir barınağa, taze sebzeye, yeni elbiselere hatta kiralık araca ihtiyaç duyan insanlar, anında paralarını almalıdır!

Maliyeti büyük
Floyd'un Florida'yı vuracağı netleştiğinde ilk hasar beklentisi olarak 30 milyar dolar telaffuz ediliyordu. Fakat daha sonra depremin bölgeye verdiği, teminat altına alınmış zararın 800 milyon dolar civarında olduğu ortaya çıktı. Fakat kasırgadan kurtuluş olmadığını anlayan Amerikan sigortacıları artık duruma uygun çözümler üretiyor. Sigortacıların karavan filoları 1992 yılında Florida'yı vuran, 15.5 milyar dolarlık hasar veren ve bazı sigorta şirketlerinin batmasına neden olan Andrew kasırgasından sonra kuruldu. Araçlar, merkezi Cihicago'da olan bir call center'dan yönetiliyor. Sadece Allstate'in bölgeye 30 karavan gönderdiği biliniyor. Bölgede poliçesi çok fazla olan Travelers Property Casualty isimli sigorta şirketinin ise 60 uzmanı ilk günden itibaren bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

İzmit depreminin ardından Türk sigorta sektörü de bir deprem yaşadı. Son verilere göre Türk sigorta sisteminin yükü 50 milyon dolar civarında. Bu hasar sigorta şirktelerinin hisselerinin büyük oranda değer yitirmesine neden oldu. Fakat poliçelerinin büyük çoğunluğu kasırga bölgesinde olan ABD'li şirketlerin hisse senetleri ise değer kazanıyor. Bunun en büyük nedeni de bölgeye anında ulaşıp hasarları ödemeye başlamaları.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır