kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Bir çılgınlık...

Geçenlerde bir akşam, TRT 1'de bir filme takıldım. Baktım tanıdık oyuncular var; Derya Baykal, Kenan Işık, Gülsen Tuncer gibi. Bir bakayım derken, sonuna kadar seyrettim.

Oyuncular iyi. Hepsi oyunculuk eğitimi almış kişiler, oynarken ellerini kollarını nereye koyacaklarını biliyorlar. (Albümleri satış rekorları kıran ünlü bir şarkıcımızın oynadığı bir filmi izlemiştim bir ara, kanallardan birinde. Kadıncağız kamera karşısında nasıl duracağını, ne yapacağını bilemiyordu. İzlediğim bölüm boyunca elbiseleri, saçı, makyajı, söylediği sözler değişti ama pozisyonu ve mimikleri hiç değişmedi. Aynı yüz ifadesi ile kollarını göğsünün önüne kavuşturup durdu bütün sahnelerde.)

Senaryo iyi. Nuran Devres yazmış, hani şu bilumum entrika dizilerinin yazarı, TRT'de bir zamanlar "Katil Kim?" adlı programı hazırlayıp, sunuyordu. Bu konuda usta.

Çekimler iyi. Durgun değil, planlar sık sık değişiyor. Görüntü insanı sıkmıyor. Dekorlar, atmosfer, oyuncuların kılık kıyafetleri yerinde.

Kısacası, iddiasız ama eli yüzü düzgün bir televizyon filmi. Hani tek kanallı televizyonumuz varken her akşam merak ve ilgiyle seyrettiğimiz filmlerden biri işte.

Sıkılmadan izledim. Konusu da ilginçti. Kendinden 20 yaş küçük bir gence aşık olan bir kadını anlatıyordu.

Alımlı, güzel, çekici bir kadın. İyi bir işi var, çevresi, kocası, kızı, kocasının bir de ilişkisi, genç bir kadınla... Birçok kadın gibi içine atmış acısını, mutsuzluğunu, belli etmemiş çevreye. Koca bir seçim yapmak zorunda kalınca karısını seçmiş ama bu ilişkilerini sürdürmeye yetmemiş. Bir süre sonra ayrılmışlar.

Kendisine ilgi gösteren erkekler olmuş. İçlerinden biri de yakın bir dostu. "Evet" dese birlikte olacaklar ama o sevgili veya eş olmak yerine arkadaşlıkta karar kılmış.

Her şeye sahip görünürken aradığının aşk, tutku olduğunu, kızının arkadaşını tanıyınca ve onunla yakınlaşmaya başlayınca fark eder. Genç delikanlı da aradığı güveni ve sevgiyi kadında bulur. Onun da ailesi ile sorunları vardır ve kişiliği ile...

Sonuçta 40'lı yaşlardaki kadın kahramanımız, çevresinin ve kızının tepkisine rağmen bir kez olsun çılgınlık yapmaya karar verir ve bu gençle güzel bir aşk yaşar.

Sonu mutlu bitmez ama. Bir çılgınlık olarak yaşanıp, biter... Nedenini aramaya, sormaya, tartışmaya bilmem gerek var mı?

e-mail: sguler@sabah.com.tr


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır