kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Osmanlı karakolunda Osmanlı yemekleri
METE TANSUTarihe kısa bir yolculuk yapıyoruz bu hafta sizlerle...

Osmanlı sultanları yaz aylarında Topkapı Sarayı'ndan püfür püfür esen Boğaz'daki saraylarına giderlermiş. Ancak saray eşrafının Beşiktaş'tan Ortaköy'e kadar uzanan Dolmabahçe ve Çırağan Sarayları'na gidişinde hep güvenlik sorunları olurmuş. 19. yüzyılın ikinci yarısında, bunları önlemek için sarayların sonuna bir karakol kurulmuş: Feriye Karakolu.

Osmanlı'nın yıkılmasının ardından uzun yıllar ihmal edilen Karakol, 1995 yılında restore edilerek Kabataş Kültür Merkezi'ne dönüştürülmüş. İçindeki Feriye Lokantası ise İstanbul'un renkli yaşamında önemli bir dönüm noktası olmuş.

İki ayrı mekan
Boğaziçi'nin muhteşem manzarası eşliğinde, Türk ve Osmanlı mutfak sanatının bileşimiyle ortaya çıkan tadlarının sergilendiği Feriye Lokantası, kışlık ve yazlık olmak üzere iki ayrı mekandan oluşuyor. Hiçbir yerde tadamayacağınız üstün lezzetleri damağınıza getiren Feriye Lokantası'nda, gerçekten farklı yemekler var. Öncelikle Osmanlı mezelerini tadmalısınız. Balık ağırlıklı mönüdeki şu et yemeklerine dikkatinizi çekmek istiyoruz: Kuzu kuşgömü, kuzu süt şaşlık, saray usulü tavuk sarması, vişneli asma yaprağı sarması.

Ve kalburüstü balıklar, sakızlı levrek, tarçınlı kalkan. Bunların ardından tatlı olarak kireç kaymağında Antep lokması, vişneli ekmek kadayıfı, süzme saray aşuresi. Bunların yanında dünyanın dört bir yanından gelen içkileri de yudumlayabilirsiniz. Fiyatlar ise makul ölçülerde; kişibaşına ortalama 12-15 milyon lira arasında.

Lokanta'nın servis anlayışı da çok başarılı. Feriye'deki keyif, sadece lokanta ile de sınırlı değil. Canlı müzik eşliğinde Feriye Kahvesi ve Barı'nda konuklarınızı ağırlayabilir, uluslararası Hamdi Saver Sergi ve Gösteri Salonu'nda sanatsal faaliyetlere katılabilirsiniz.

Feriye Lokantası'nda rezervasyon yaptırmak şart. Lokantanın 200 araçlık otoparkı, otopark sorununuzu da ortadan kaldırıyor.

TEL: 0 212 236 25 22-23


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır