kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Psikolojik yarayı gönüllerle saralım
ABD'li profesör McKenzie, Pusula Danışmanlık ve BP'nin katkılarıyla deprem bölgesinde gönüllü hizmet verebilecek 40 psikoloğu travma sonrası destek konusunda eğitecek

Deprem telaşı "şimdilik" biraz yatıştı. Ancak felaket hepimizi derinden etkiledi. Çocuklar hâlâ eve girmek, yaşlılar ise evden çıkmak istemiyor. Türkiye'nin kendine gelebilmesi için herkese, ama en çok psikologlara görev düşüyor.

Çok sayıda psikolog, depremzedeleri o korkunç geceyi ve enkazların etkisini unutturabilmek için felaket bölgesinde harekete geçti. Ancak gönüllülerin sayısı yeterli değil. Rakamın yükselmesi gerekiyor. Bunun için İŞTE İNSAN olarak bir yardım çağrısı yapmak istiyoruz:

Haydi şirketlere yönetim ve psikoloji eğitimleri veren şirketler... Haydi uzman psikologlar... Haydi elini taşın altına koyup bu psikolojik enkazı kaldırabilecek herkes... Kolkola girip başarıya uzanmamamız, yıkılanı yapmamamız, bu ülkeyi depremin etkisinden bir nebze de olsa kurtarmamamız için hiçbir neden yok. Bunun öncülüğünü şimdiden yapan kuruluşlar da var. İşte onların bakış açısıdan depremden kurtuluş yolları:

Pusula Danışmanlık
Depremin psikolojik yaralarını sarmayı hedefleyen ve hemen harekete geçen Pusula Eğitim ve Danışmanlık, BP Türkiye'nin katkılarıyla Amerikalı profesör Clancy McKenzie'yi Türkiye'ye getiriyor. "Travma Sonrası Psikolojik Destek" konusunda uzman olan Prof. Dr. McKenzie, balık vermek yerine balık tutmayı öğretecek ve 40 gönüllü psikoloğu kendi dalında eğitecek. McKenzie'nin vereceği seminerler, büyük felaketlerde yaşanan travmaların müdahale edilmediği taktirde meydana getirebileceği psikolojik yıkımları önlemeyi amaçlıyor. Seminere katılmak isteyen psikologlar, deprem bölgesinde 6 ay süresince 20 günlük hizmet vermeleri koşuluyla Pusula'ya başvurabilecek.

TEL: 0 212 287 03 22

NLP Braingeneering (Kişisel değişim modeli)
"İçerik Sizi Düşünmek" kitabının yazarı ve NLP (Kişisel Değişim Modeli) eğitmeni Cengiz Eren, depremden etkilenen şehirlerde "Depremle, Hayatla ve Kendimizle Barış" adı altında bir dizi ücretsiz seminer vermeye hazırlanıyor. Adapazarı, Gölcük, İzmit, Yalova ve İstanbul'da verilecek ücretsiz seminerlerde, "Beynimizdeki korkuları yönetmek" konusunda bilgiler aktarılacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır