kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller Baba'ya teşekkür etti
DYP lideri Tansu Çiller, Meclis'te kabul edilip onay için Köşk'e gönderilen Af Yasası'nı veto eden Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e teşekkür etti.

DYP'den yapılan açıklamada, kamuoyunun hassas olduğu bir dönemde, çıkartılan Af Yasası'nı Cumhurbaşkanı Demirel'in veto etmesini memnuniyetle karşıladıkları belirtildi.

Çiller, yasanın oldu bittiye getirilerek çıkartılmak istendiğini belirterek şunları söyledi: "Hukuka aykırı, kamu vicdanınında rahatsızlık yaratan bu yasanın Cumhurbaşkanı tarafından geri gönderilmesi, 'İçimize sindiremiyoruz' diyen hükümet yetkikileri için bir fırsattır. Yasa, Meclis'e yeniden geldiğinde inşallah kamuoyunun görüşleri doğrultusunda gereken düzenlemeler yapılır."

"Af gündemden düşsün"
DYP ayrıca, af yasasının, tamamen gündemden çıkarılmasını ve sadece öğrenci affının çıkarılmasını isterken, Demirel'e, Sosyal Güvenlik Yasası ile Basın affı yasasını da veto etmesi çağrısında bulundu. DYP Grup Başkanvekili Saffet Arıkan Bedük de, "Bu iktidar depremi ganimet bilmiş ve yangından mal kaçırır gibi af kanunu TBMM'den geçirerek, toplum vicdanında derin bir yara açmıştır" dedi.

Bedük, hükümetin kendi çıkarttığı yasaya tepki göstermesini ve sahiplenmemesini de eleştirerek şöyle devam etti:

"Bir hükümet düşünün ki, kendi çıkarttığı yasaya tepki gösteriyor. Başbakan içine sindiremediğini söylüyor, hükümet ortakları, millet, sivil toplum örgütleri ve mağdurlar da bu kanunu içine sindiremiyor. Buna rağmen kanun çıkıyor. O zaman bu hükümet içine sindiremediği affı niçin ve kimler için getirdi? İçine sindiremiye sindiremiye ülke idare edilir mi? Hükümet edilir mi?"


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır