kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli'ye Kırcı raporu
MHP lideri Devlet Bahçeli, Af Yasası'nın Cumhurbaşkanı Demirel'den dönmesinin ardından hukukçu milletvekilleri ve MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi'den rapor istedi.

Bahçeli'ye sunulan ve vetoya uğrayan TCK'nın 313'üncü maddesiyle ilgili kapsamlı açıklamanın bulunduğu rapor şöyle:

* Türk Ceza Kanunu'nun 313'üncü maddesi, söylendiği gibi çete oluşturmak suçunu kapsamaz. Yasada, TCK'nın 313'üncü maddesinde ceza indirimi yapılınca, verilecek ceza 3/1 oranında indirim getiriyor. 313 kapsamındaki kişilerin başka suçlardan cezaları varsa af kapsamına girmiyor.

* Haluk Kırcı'nın durumu, 1991'de çıkarılan 3713 yasanın 1/a fıkrasında "şartlı tahliye"ye dayanıyor. Teröristbaşı Abdullah Öcalan TCK'nın 125'inci maddesinden yargılandı. 30 bin kişinin katiliydi, ancak tek bir idam cezası aldı. O zaman Öcalan'a da her suçundan dolayı 30 bin idam cezası verilirdi. Vatanın birliğini bozan kişiye bir idam cezası verilirken, adi suç işlemek üzere teşekkül oluşturanlara işledikleri suç sayısı kadar ceza verilmesi eşitsizlik yaratıyor.

* TCK'nın 313'üncü maddesinde Turhan Feyzioğlu değişiklik yaptı. Maddedeki, "Cemiyet" yerine, komünist faliyetler 2-3 kişilik gruplar halinde işlendiği için "teşekkül" denildi. Dönemin ülkücü gençleri de bu maddeden yargılandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır