kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Biz bu affı istemedik'
"Kültür çatışmasının neden olduğu suçlara af istedik" diyen Bülent Ecevit, istedikleri affın içeriğinin Meclis'te değiştiğini söyledi

Başbakan Bülent Ecevit, Meclis'in çıkardığı ancak Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in veto ettiği "Af Yasası" ile ilgili olarak, "Bizim öngördüğümüz af yasası siyasal içeriği olmayan sosyal içerikli bir af öngörüyordu" dedi.

Başbakan Ecevit dün Başbakanlık Merkez Binası'na girişinde gazetecilerin af yasasıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin "Af Yasası yeni yasama döneminde yeni baştan mı ele alınacak, yoksa Meclis olağanüstü toplantıya çağrılıp bir değerlendirme mi yapılacak?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bu hükümet üç partili bir koalisyon hükümeti. Koalisyon ortaklarınden herhangi biri tek başına bu konuda bir karar alamaz. Bizim henüz bu konuyu, Sayın Cumhurbaşkanı'nın veto yetkisini kullanmasından sonra doğan durumu partilerin iç organlarında, yetkili organlarında görüşecek vaktimiz olmadı. Ne partiler arasında ne de hükümet düzeyinde görüşecek vaktimiz oldu. Bu görüşmeler ve incelemeler yapılmadan herhangi bir şey söylemem olanaksız."

Daha önceki açıklamalarında af ile ilgili "İçime sindiremediğim noktalar var" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Ecevit, "Onun doğal olduğunu da söylemiştim. Dediğim gibi bu bir koalisyon hükümeti. Koalisyon hükümetlerinde uzlaşı olur. Elbette koalisyon ortaklarının birisinin değişik düşünceleri olabilir ama önemli olan bunların bir demokratik uzlaşı ortamı içinde biraraya getirilmesi, dengeli hale getirilmesidir. O bakımdan ben bu süreci doğal karşılıyorum."

Sosyal içerikli af
"Bu kaygıları en aza indirgemek için DSP yeni bir öneri getirecek mi?" sorusunu ise Ecevit şöyle cevaplandırdı:

"Bildiğiniz gibi bu konu yardımcım Rahşan Ecevit'in önerisi ile ve PM'nin oy birliğiyle benimsemesiyle gündeme gelmişti. Bu aşamada bizim partimizin, Parti Meclisi'nin öngördüğü Af Yasası, siyasal içeriği olmayan, daha çok insancıl, sosyal içerikli bir af tasarısını içeriyordu. Daha çok Türkiye'deki adaletsiz tüketim toplumu yapısının tahrik ettiği ve çarpık kentleşmenin ortaya çıkardığı kültür çatışmasının neden olduğu suçları kapsayacak bir af önerisi üzerinde durulmuştu. Fakat doğal olarak bir hükümet düzeyinde yeniden ele alındı. Değişik boyutlar edindi. Ayrıca Meclis'de özellikle komisyonda değişikliklere uğradı ve son şeklini aldı. Bu bir koalisyon ortakları arasındaki ortak çalışmanın ürünüdür. Onun için şu aşamada kendim ya da partim adına birşey söylemem doğru olmaz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır