kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Paris Vegas
Paris'in ünlü Eyfel Kulesi, Las Vegas'a taşındı! ABD'nin gösterişli kumar kentinin ortasına kondurulan Eyfel, New York'taki Hürriyet Abidesi'yle yarışıyor.

Vegas'a Eyfel haricinde, bir Venedik kanalı, bir de piramit yerleştirildi!..

Evet, tüm bunlar Las Vegas'ta 1 Eylül'de açılan büyük otel Paris Las Vegas için kopartılan yaygaralar. 'Paris Vegas', son 11 ayda Las Vegas'ta açılan böyle döndüncü kompleks. 800 milyon dolarlık otel, Park Place Eğlence Şirketi'nin bir projesi. Otelin 25 bin 500 metrekarelik bir kumarhanesi ve 39 bin metrekarelik bir konferans salonu var. Kumarhanesinin üstünde yer alan 50 katlı Eyfel taklidi, kuşkusuz otele adını veren unsur... Park Place Entertainment'ın sahibi olduğu bir başka yer de, Bali adalarındaki şubeleri ve Las Vegas Hilton.

Otel hakkında Fransız olan başka şeyler de var: Mesela komiler sizi "Bonjour" diye karşılıyor, sonra pomfritte (Fransızların Amerikalılara armağanı: kızarmış patates!) servisi günün her saati mevcut. Müşteriler de durumdan memnun: "Penceremi açtığımda karşımda Eyfel Kulesi vardı! Kendimi evimde hissettim..." Bunu söyleyen kim mi?.. Tabii ki Catherine Deneuve...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır