kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hastanede operasyon
Sakarya Valisi özel bir hastane ile ortak çalıştığı gerekçesiyle Devlet Hastanesi Başhekimi'ni görevden aldı

SAKARYA Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Subaşı ile 3 yardımcısı Almanya'dan gelen yardımların bir bölümünü gümrüksüz olarak aldıkları ve özel Bilge Hastanesi ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Hastane yöneticilerinin bir özel hastane ile bağlantısı bulunduğu iddiasıyla haklarında tahkikat açıldığını söyleyen Rakıcıoğlu, Başhekim Dr. Mehmet Subaşı ile Başhekim yardımcıları Mehmet Salihoğlu, Haydar Köseoğlu ve Hüseyin Çakır'ın geçici olarak görevlerinden alındığını bildirdi.

"Komplo kurbanıyım"
Almanya'dan gelen 96 koli yardım malzemesinden 36 kolisini gümrüksüz olarak aldığı iddia edilen Op. Dr. Mehmet Subaşı ile birlikte suçlanan Sakarya Özel Bilge Hastanesi Sahibi ve Başhekimi Op. Dr. İsmet Kartal ise olayı tamamen komplo olarak niteledi. Depremden önce getirdiği malzemeleri gümrüksüz olarak çekmek için Şubaşı ile ortak çalıştığı öne sürülen Kartal şu açıklamayı yaptı:

"Depremden sonra yıllardır Almanya'da beraber çalıştığım firmalardan, depremzedeler için yardım istedim. Çeşitli sağlık kuruluşları ve eczanelerden toplanan bebek maması, bebek bezi, sonda aleti gibi malzemeler, 96 küçük koli halinde Atatürk Havalimanı Gümrüğü'ne geldi. Bu malzemelerden 36 kolisini İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü gümrükten alarak Sakarya Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne teslim etti. Ancak, 60 koli malzeme, gelen yardımlar arasında kayboldu. Yardımlar Sakarya Devlet Hastanesi ve bizim aracılığımız ile gönderdikleri için, kolilerde Bilge Hastanesi etiketi kullanılmış. Bir takım deprem akbabaları bunu kullanarak bize çamur attılar. Herkesten davacı olacağım. Ben deprem gecesi 100 ölü ve 400 yaralıya ücretsiz hizmet verdim. Tüm malzemelerimi deprem gecesi bedava dağıttım."

Hüseyin BELİBAĞLI Murat KAYA (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır