kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öğrenciye bir şans daha
Son iki yıl içinde okuldan atılan tüm orta öğretim öğrencilerine okullarına dönmek için bir şans tanındı. Lise öğrencileri ortalama yükseltme sınavına girecek

Mİllİ Eğitim Bakanlığı, son iki yılda okulları ile ilişiği kesilen lise ve geçen öğretim yılında başarısız sayılan ilköğretim kurumu öğrencilerine yeni haklar tanıdı. Genelgeyle tüm valiliklere bildirilen yeni hak ve kolaylıklar şöyle açıklandı:

* Son iki yılda okullarıyla ilişiği kesilen öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere "Ortalama yükseltme sınavı" hakkı verilecek. Sınav Eylül ayının son haftasında okulların düzenleyeceği sınav programına göre yapılacak.

* Geçen yıl ilköğretim kurumlarında başarısız sayılan öğrencilerin durumları da yeniden gözden geçirilecek. Yeni öğretim yılında derslerin başladığı hafta içinde, okul yönetimince okullara davet edilecek bu öğrencilerin velilerine, okul müdürü, ilgili müdür yardımcıları ve sınıf rehber öğretmenleri ile birlikte başarısızlık nedenleri anlatılacak. Velilerin talepleri yazılı olarak alındıktan sonra, sınıf tekrarına karar verilen öğrencilerin durumları yeniden değerlendirilecek.

Alan değiştirme
* ÖSS'de yapılan yeni düzenlemenin öğrencileri mağdur etmemesi için de önlem alındı. Buna göre, onuncu sınıfa geçen öğrenciler için yapılan alan belirlemesi, öğrencinin dokuzuncu sınıfta aldığı notları da dikkate alınarak sınıf öğretmeninin rehberliğinde öğrenci ve velisinin isteği doğrultusunda yapılacak. Liselerden mezun olan öğrencilere de, Açık Öğretim Lisesi vasıtasıyla fark derslerini vererek istediği yeni bir alandan mezun olma olanağı tanınacak.

* Bölücülük yapmak, ideolojik eylemlere katılmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak dışındaki davranışlar nedeniyle öğrencilere verilen disiplin cezaları da kaldırılarak, dosyalarından silinecek.

Milli Eğitim Bakanı'ndan müjdeler
Deprem kurbanı öğretmenin ailesine 500 milyon lira yardım yapılacak

Dün deprem bölgelerini dolaşan Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, bugün ve yarın milli eğitim müdürleriyle yapacağı görüşmelerden sonra okulların 13 Eylül'de açılıp açılmayacağı konusunda karar verecek. Bostancıoğlu, eğitimin başlaması konusunda valiliklerin yetkili kılınabileceğini belirterek, "Afet bölgesindeki valiler, il milli eğitim müdürleri ile birlikte, bölge bölge okulların açılma sürelerini belirleme yetkisine sahip olacaklar" dedi.

Bölgeyi adım adım dolaşan Bostancıoğlu deprem yaralarının sarılması için yapılanları şöyle sıraladı:

* Milli Eğitim Vakfı, depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin eş ve çocuklarına, eş ve çocuğu olmayanların da anne ve babalarına 500'er milyon lira para yardımında bulunacak.

* Bölgedeki 30 bin öğrencinin ayakkabısı ile 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin okul kıyafetleri vakıf tarafından karşılanacak.

* Bolu'nun Gerede ve Akçakoca ilçelerine 480'er, Düzce'ye 720 öğrencilik 3 okul yaptırılacak.

* Öksüz ve yetim kalan öğrencilerle anne ve babasının göndermek istediği çocuklar parasız yatılı okullara alınacak.

* Milli Eğitim Vakfı yardımlar için 1 milyon dolarlık fon ayırdı.

*Hasar görmüş okulların onarımı için 1 trilyon 600 milyar lira ödenek gönderdik.

* Öğretmenlerin geçen yıl 36 milyon lira olan eğitim ödeneği bu yıl 50 milyon liraya yükmseltilecek.

* Bölgedeki rehber öğretmenlerle müfettişler, deprem psikolojisi konusunda eğitilecek.

*Deprem bölgelerinden ayrılan öğrenciler için misafir öğrenci statüsü başlatılacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır