kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Aksigorta hasar ödemesine başladı
Marmara Bölgesi'nde yaşanan deprem felaketinin ardından Aksigorta, Gölcük'te hasar ödemelerine başladı. Aksigorta yetkilileri, vatandaşlara bu acılı günlerinde destek verebilmek için, yetkili mercilerin tam hasarlı olarak tesbit ettikleri hasarları ödemeye başladıklarını bildirdi. Gölcük'e giderek ödemeleri bizzat başlatan Aksigorta Genel Müdürü İhsan Ezgü yaptığı açıklamada "Aksigorta, yoğun bir ekspertiz çalışması ile deprem mağdurlarına hasar ödemelerine başladı. Amacımız depremzede vatandaşlarımızın acılarını hiç olmazsa maddi yönden dindirmek" dedi.

Türkbank'ın kârı 11.7 trilyon
TÜRK Ticaret Bankası Temmuz sonu itibariyle 11.7 trilyon kâr elde ettiğini açıkladı. Türkbank Genel Müdürü Zafer Kültürlü yaptığı açıklamada 1998 yılı sonunda 5.26 trilyon olan karın 99'un ilk 7 ayında yüzde 133 arttığını, bankanın bu performansının yılsonuna kadar süreceğini belirtti. Bu arada banka Marmara Bölgesinde yaşanan depremden mağdur olanlar için açılan yardım kampanyasına 100 milyar lira bağış yaptı.

Enflasyon yüzde 4-4.5 bekleniyor
Ağustos ayı enflasyonunun geçen yıla göre bir miktar yükselmesi ve yüzde 4-4.5 arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Reuters'in yedi banka ve aracı kurumdan aldığı tahminlere göre TEFE beklentisi daha çok yüzde 4 civarında, TÜFE beklentisi ise yüzde 4-4.5 arasında yoğunlaşıyor. Yapılan tahminlerde Ağustos ayı artışında petrol fiyatlarındaki yükselişin etkili olacağı belirtiliyor. Bu arada deprem sonrası yaşanacak bir talep daralmasının artışı bir miktar sınırlayabileceği belirtiliyor. Deprem nedeniyle yılsonu enflasyon beklentisinde ise 5 puan civarı bir artış yaşandı.

Ruble hızlı değer yitirdi
RUSYA para birimi ruble, dolar karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Eylül ayı içinde serbest bırakılması öngörülen 640 milyon doları göndermeyeceği yönündeki endişelerle ruble, dolar karşısında 25.4'ten 25.79'a geriledi. Gerilemede bir başka neden olarak da ABD'nin, Bank of New York yöneticilerinin de adının karıştığı karapara aklanması skandalı hakkında açtığı soruşturma gösteriliyor.

Ecevit: IMF ile ilişkiler iyi
Ankara- TOBB Başkanı Fuat Miras ve Yönetim Kurulu üyelerinin önceki gün gerçekleşen liderler zirvesinden ekonominin geleceği ile ilgili kritik mesajlar çıktı. Gerek Başbakan Bülent Ecevit gerekse ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, IMF ile ilişkilerin önemine değindiler ve uygulanan ekonomik istikrar programından depreme rağmen taviz verilmeyeceğini söylediler. Her iki lider de deprem vergisinden vazgeçilmesinin mümkün olmadığını da belirttiler. Başbakan Bülent Ecevit toplantıda şu mesajı verdi:

"Ay sonunda ABD'ye gideceğim. Özellikle IMF ile ilişkiler iyi yolda. Olumlu gelişmeler var ve ilişkiler daha da hızlanacak. Deprem nedeniyle gündeme gelen ek vergiyi ekim ayında yeniden değerlendirmeye alacağız. Ancak uyguladığımız programı sürdürmek zorundayız."

Danonesa hızla büyüyor
Danone ve Sabancı, 1997'de kurdukları iştirakleri Danonesa aracılığıyla Ankara yoğurt pazarının lideri Birtat şirketinin yüzde 100 hissesini satın aldı. Süt ürünleri piyasasındaki konumunu daha da güçlendirmeyi ve yeni ürünler sunmayı planlayan Danonesa, bir yıl önce Tikveşli'yi almış ve tanınmış ürünleri geleneksel kaymaklı, Danonse Doğal Yoğurt ve Petit Danone ile yurt çapında atağa kalkmıştı.

Ankara'da endüstriyel yoğurt ve ayran pazarında lider ve tanınmış bir marka olan Nurettin İren ve Nizamettin İren'in sahibi olduğu Birtat ile Tikveşli birbirini tamamlayarak daha güçlü olacakları belirtiliyor. Danonesa Yönetim Kurulu Üyesi Günther Mauerhofer "Danone için bu yatırım, zor ve acılı günler geçiren Türkiye'nin parlak geleceğine duyduğu güveni gösteriyor"dedi.

Marlboro'ya yüzde 20 zam
Philsa, Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret tarafından İzmir Torbalı tesislerinde üretilen Marlboro, Marlboro Light, Marlboro Box sigarlarına zam geldi. Bir paket Marlboro normal ve Marlboro Light sigarası 600 bin lira olurken, Marlboro Box ve Marlboro Light Box sigaralarının paketi 575 bin liraya yükseldi. Parlement'in fiyatı 500 bin liradan, 600 bin liraya çıktı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır