kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Körfez'de Deprem İdaresi kurulsun'
Ecevit'e bir mektup yazan TÜSİAD, yardımları idare edecek bağımsız kurul istedi

Geçen hafta Başbakanlığa bir mektup yazan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), dışardan gelecek olan yardımlar üzerindeki kuşkuların ortadan kalkması için Körfez Deprem İdaresi Kurulu (DİK) kurulmasını istedi.

Mektupta, bu kurulun üyelerinin Rekabet Kurulu üyeleri gibi atama yoluyla belirlenmesi gerektiğini vurgulayan TÜSİAD, kurulun yanlnızca Başbakan ve Yüksek Planlama Kurulu'na karşı sorumlu olmasını istedi. TÜSİAD mektubunda şu görüşlere yer verildi: "Kurul, Başbakanlık Denetleme Kurulu tarafından denetlenmeli, ayrıca Hazine garantili tahvil ihrac edebilme yetkisine sahip olmalı. Kurulun üyeleri de hiçbir siyasi partinin yönetiminde görev almamış ve bundan sonra da almayacaklarını yasal olarak bildirmeli."

Lobi işe yaradı
26 Ağustos'ta ise Ek Vergi konusunda başbakanlığa bir mektup yazan TÜSİAD bu konuda yaptığı lobide başarılı oldu. Mektubunda, "Henüz gerçekçi bir hasar tesbiti elde bulunmadan, hasarın finansmanı için dış yardım imkanları tümüyle belirlenmeden Meclisten geçirilecek olan bir vergi yasası zaten durgunluk yaşayan ekonomimizi yeni üretim ve istihdam kayıplarına sürükleyecektir" diyen TÜSAD, Ek Vergi'nin Ekim ayında Meclis gündemine gelmesini istemişti. Geçen hafta açıklama yapan hükümet yetkilileri de Ek Vergi'nin ertelendiğini açıklamıştı.

Kobe'nin yaratıcısı TÜSİAD'ın konuğu
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 10 Eylül'de İstanbul'da yapacağı Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nın önemli bir misafiri var: Choji Ashio. Japonya'nın depremden sonra harabeye dönen Kobe şehrini yeniden inşa eden kişi olarak tanınan Ashio, TÜSİAD'ın toplantısına katılarak depreme dayanıklı sanayi tesislerinin ve altyapının nasıl kurulması gerektiği gibi konularda bilgilerini anlatacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır