kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Boyner-Citibank işbirliği
Elindeki 1.5 milyon kartlı müşterinin gücünü bir banka satın alarak co-branded kartlara aktarmayı planlayan Boyner Grubu, Citibank ile anlaşmayı tercih etti

Dünyanın en büyük finansal kurumu Citibank ile Türkiye'de Beymen, Çarşı, Altınyıldız, Advantage Card gibi markaların sahibi Boyner Grubu, kredi kartı ve bireysel finans pazarında etkili olacak stratejik güçbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile 32 marka ve 1300 mağazada taksitli alışveriş imkanı sağlayan Advantage Card ile Citibank'ın kredi kartı birleşecek. Yıl sonuna kadar Beymen ve Çarşı mağazaları içinde 4 adet Citibank şubesi açılacak. Citibank Advantage Card, Türkiye'de taksitli ve ödüllü alışveriş sağlamasının yanı sıra tüm dünyada milyonlarca alışveriş noktasında geçerli bir kredi kartı olacak.

1.4 milyon mağaza kartı
Citibank ile kurulan ilişki sonucunda yıllar içinde başka ürünler de sunulacağını belirten Boyner Grubu Başkanı Cem Boyner, grup şirketi Benkar'ın bugüne kadar 1 milyon 400 bin mağaza kartı çıkardığını, Advantage Card portföyünün de 700 bine ulaştığını anlattı. Bu gücü finans alanına aktarabilmek için banka satın almayı bile düşündüklerini, 1 yılı aşkın bir süredir bankalarla görüştüklerini belirten Boyner, "Ama Citibank ile anlaşarak zamandan kazandık. Bankacılık projesinin yeniden gündeme gelmesi için kısa vadede bir gerekçe görmüyorum" dedi. Boyner şunları söyledi:

"Mağaza kredi kartları aracılığıyla bir anlamda kişisel finans hizmeti sunmaya başladığımız günden bu yana müşterilerimizin bankacılık ve kişisel finans ihtiyaçlarını karşılayacak bir oluşum yaratmayı hedefliyorduk. Bugün bu amacımızı gerçekleştiren dev adımı atıyoruz."

Büyük işbirliği
Boyner Holding Başkanı Cem Boyner, Başkan Yardımcısı Mehmet İnal, Citibank Türkiye Genel Müdürü Dardo Sabarots ve Bireysel Bankacılık Yöneticisi Ashok Vaswani, imza töreninde, Citibank Advantage Card'ı, "Bankacılık, kredi kartı ve perakende sektöründe bir devrim" olarak nitelendirdiler.

Ayda 24 bin yeni kart
Bünyesİnde 12 şirket bulunan Boyner Grubu, 1980'lerin sonunda Benkar şirketini kurarak müşterilerine kredili mağaza kartı sunmaya başladı. 1990'ların sonunda çok markalı mağaza kartı olan Advantage Card piyasaya çıktı. Bu kart için 20 milyon dolarlık ek yatırım yapıldı. Günde 60 bin, ayda 2 milyon kişiye ulaşabilen grup bünyesindeki Advantage Card sayısı her ay 24 bin yeni üyeyle büyüyor. Grup şirketi Benkar kartlarıyla yapılan harcamalar bir yıl içinde 160 milyon dolardan 370 milyon dolara yükseldi. Grup, 2000 yılına kadar 500 bin Advantage Card'ı Citibank Advantage Card olarak değiştirmeyi, 2000 sonuna kadar 10 mağaza içi banka şubesine ulaşmayı ve 2001 sonuna kadar 1 milyon Citibank Advantage Card'a ulaşmayı hedefliyor.

Büyümeye devam
Citibank Advantage Card projesi, Türkiye'de 25 yıllık bir geçmişi olan ve son 3 yıldır bireysel bankacılık alanına da yönelen Citibank'ın planlarına denk düşen bir ürün. Citibank Türkiye Genel Müdürü Dardo Sabarots, Türkiye'nin 4 büyük perakende bankasından biri olmayı hedeflediklerini belirterek, amaçlarına güçlü stratejik ortaklıklarla ulaşacaklarını söyledi. Sabarots, "Bu güçbirliği aslında bizim Türkiye'ye uzun vadeli yatırım inancımızı gösteriyor. Türkiye finansal hizmetler açısından büyük potansiyelinin yanı sıra ani değişimleriyle de ilgi çekici bir pazar. Pazarın belirsizliği bizi endişelendirmiyor. Çünkü biz Türkiye gibi pazarlarda çalışmak konusunda çok deneyimliyiz."

"Şimdi seferberlik zamanı"
Boyner Grubu Başkanı Cem Boyner, 17 Ağustos tarihinde yaşanan deprem felaketinden sonra bir üretim seferberliği başlatmak gerektiğini savunarak, "Son felakette gördük ki bu ülkede bir sivil toplum bir de özel sektör; birbirimizden başka kimsemiz yok. Yardımlar yapıyoruz ama her yardım yetersiz kalıyor. Şimdi birkaç ay için bile olsa Cumartesi günlerini de çalışma günü ilan etmek zamanı. Almanya'nın savaştan çıktığı dönemdeki gibi seferberlik zamanı" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır