kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Komşuyla ticarette yeni köprü kuruldu
Yunanistan'la 6 ay önce kopan ticari ilişkiler faaliyete dün geçen Türk-Yunan İş Konseyi ile yeniden başlıyor

Şelale KADAK

Türk-Yunan İş Konseyi, işadamı Şarık Tara'nın başkanlığında yeniden kuruldu.

Trajik depremde Türkiye'ye yardımını esirgemeyen Yunanistan'la Türkiye arasındaki siyasi ilişkilerin yumuşamasından sonra ticari hayatta da ilk somut işbirliği de böylece kurulmuş oldu.

Önceki gün Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi'nde bir araya gelen ve aralarında Halis Komili, Aldo Kaslowski ve Yavuz Zeytinoğlu'nun da bulunduğu 10'un üzerindeki işadamı Konsey'in İdare Heyeti'ni belirledi. Enka Holding'in sahibi Şarık Tara, iki ülke arasında deprem öncesinden başlayan olumlu gelişmelerin depremden sonra daha da ilerlediğini belirterek, Konsey'in yeniden faaliyete geçmesi için ilk adımın Yunanlı işadamları tarafından atıldığını söyledi.

İlk toplantı Atina'da
Konsey'in en son başkanı olan ancak Şubat ayında "Bugüne kadar boşuna gayret sarfetmişiz" diyerek bir mektup yazarak başkanlıktan ayrıldığını açıklayan Rahmi Koç ise yeni oluşumda yer almadı. Ancak Şarık Tara, Rahmi Koç'un oluşumda yer almamasının sebebini; işlerinin yoğunluğu ve sağlık sebepleri olarak açıkladı. Tara, "İşinin çokluğundan dolayı affını istedi" dedi.

Koç'tan önce Konsey'in bir dönem başkanlığını da yapan Tara, Türk Dışişleri de dahil olmak üzere her kesimin Konsey'in yeniden kurulması konusunda mutabık olduğunu vurguladı. Türk ve Yunanlı işadamlarının ilk buluşması ise, 12 Ekim'de Atina'da gerçekleşecek. Aynı zamanda Karadeniz Ekonomik İşbirliği Toplantısı'nın da yapılacağını belirten Şarık Tara, Konsey'in ilk işinin AB Zirvesi'nde Yunanlılar'ın Türkiye'nin adaylığını desteklemeleri için lobi yapmak olacağını söyledi.

Tara sözlerini şöyle sürdürdü: "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerinin gelişmesi için elimizden geleni yapalım. Eminim ki artık Yunan tarafı da yapacak. İlişkiler yükselme trendindeydi ama yetersizdi. Turizm gelişebilir. Ticaret de gelişir. Karşılıklı bankacılık münasebetleri, üçüncü ülkelerde ve Balkanlar'da müşterek çalışmalar olabilir."

Türk Yunan İş Konseyi İdare Heyeti
* Yavuz Zeytinoğlu
* Meral Gezgin Eriş
* Halis Komili
* Aldo Kaslowski
* Selim Egeli
* Osman Kavala
* Burhan Karaçam
* Asaf Güneri
*Çiğdem Tüzün
* Çelik Kurdoğlu
* Leyla Çağay Üstel
* Mehmet Ali Neyzi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır