kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Koç Üniversitesi yaz kampı bitti
Koç üniversitesi'nin, 8-14 yaş grubu çocuklar için düzenlediği 'Geleneksel Yaz Kampı' sona erdi. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştiren ve 5 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında faaliyette bulunan yaz kampına 69 öğrenci katıldı. İngilizce, Türkçe ve bilgisayar derslerinin yanı sıra, gezilerle ve pikniklerle de eğlenme fırsatı bulan öğrenciler, Koç üniversitesi'nin İstinye'deki kampusunda, eğitsel oyunlar, spor ve tiyatro etkinliklerinde bulundular.

* İstanbul Çevre Koleji açılıyor
İstanbul Anadolu yakası İstanbul Çevre Koleji isimli yeni ve modern bir eğitim kurumuna kavuşuyor. Erenköy'de geçen yıl anaokulunu hizmete açan İstanbul Çevre Koleji'nin ayrıca lisesi ve ilköğretim okulu da bulunuyor. Öğrenciler anaokulundan itibaren proje çalışmalarını bilgisayar destekli dil, fen ve özel bilgisayar laboratuvarında yapıyorlar. İngilizce yabancı dil eğitim sistemi verilen okulda ayrıca almanca ve Fransızca ek lisan olarak okutuluyor.

* DKNY Sonbahar sezonunu açtı
DKNY, '99 Sonbahar Koleksiyonu'nu müşterilerine sundu. DKNY '99 Sonbahar Kolleksiyonu, metropol yaşamına uyumlu ve fonksiyonel giysiler içeriyor. Sonbahar kıyafetlerinin en büyük özelliği ise sade ve çabuk değiştirlebilir olması. Sonbahar gibi içinde çelişkiler olan DKNY Sonbahar '99 Koleksiyonu, kent insanının doğayla bütünleşerek kendisi olabilmesi için çok önemli bir olanak sunuyor.

* FinansInvest'te görev değişikliği
FinansInvest, Mali İşler Grup Başkanlığına Kudret Arkun'u getirdi. Kudret Arkun, muhasebe, idari işler, operasyon, mali kontrol, insan kaynakları ve bilgi teknolojilerinden sorumlu olacak. Arkun, Marmara Üniversitesi İngilizce Fakültesi'ni bitirdi ve yüksek lisans yaptı. Sırasıyla Arthur Andersen, Colgate Palmolive ve Doğuş Holding'de çalıştı.

* Bank Kapital hediye dağıtıyor
'Bireysel bankacılığın temelinde ilgi olmalı' felsefesini güden Bank Kapital, yeni uygulamaya koyduğu 'Kapital Puan' sistemiyle müşterilerini armağan yağmuruna tutuyor. Bank Kapital Standart Mastercard ve Global Mastercard sahiplerine yönelik olarak hazırlanan 'Kapital Puan' sistemi ile dekorasyondan ofis araçlarına, elektronik eşyalardan seyahâtlere kadar armağanlar, kredi kartları sahiplerinin harcamaları doğrultusunda biriktirecekleri 'Kapital Puan'ları ile hiçbir ücret ödemeden sahip olacaklar.

* Europay ve Proton World ortaklığı
Europay International ile Proton World International, uluslararası elektronik cüzdan kullanımı ve gelişimini büyük ölçüde etkileyecek bir anlaşmaya imza attılar. Bu ortaklıkla Proton teknolojisi tabanlı ve CEPS uyumlu Clip markalı elektronik cüzdan, Proton lisansıyla Europay üyesi bankaların kullanımına sunulacak.

* Winsa ISO 9001 belgesi aldı
Tüm serilerinde Alman RAL enstitüsü normlarını dikkate alarak ürünlerini tasarlayan Winsa PVC Pencere Kapı ve Panjur Sistemleri ISO 9001 Kalite belgesi aldı. Sabancı Holding'e bağlı Pilsa Plastik Sanayi tarafından üretilen Winsa Kapı Pencere ve Panjur Sistemleri, müşterilerine 3 ayrı seri ve 41 farklı profil, 10 değişik renk ve 50'yi aşkın pencere kapı seçeneği sunuyor.

* Sun-Netscape çözüm üretiyor
Sun-Netscape ittifakı, internet altyapı çözümünün ve elektronik ticaret uygulama yazılımının icraatlarının ilk 100 gününde müşteri tabanında büyük ilgi gördü. İttifakın Alliance yazılımı, kısa bir süre önce kullanıma sunulmasına rağmen, 40 tanesi yeni olmak üzere 300 kurumsal müşteri tarafından internet üzerindeki faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla tercih edildiği belirtildi.

* Logo Yazılım Tribeca'yı seçti
Türkiye'nin en büyük yazılım kuruluşlarından olan Logo Yazılım, iletişim çalışmalarını sürdürmesi için Tribecca İletişim Danışmanlık'ı seçti. 1984 yılından bu yana kişisel bilgisayar pazarına yazılım ürüten Logo, cirosunun yüzde 17'sini Ar-Ge'ye ayıran bir şirket. Logo'nun 20 milyon doları aşan bir satış geliri bulunuyor.

* AISEC'in Anatolia kongresi sona erdi
AISEC İstanbul, 'Uluslararası Staj Değişim Programı' ile staj yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen, 30 ülkeden 150 öğrencisine yönelik olarak Akçakoca Diapolis Hotel'de Anatolia '99 Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede, kültür, kimlik, sosyalleşme, kültürlerarası iletişim gibi konular tartışıldı. Kongre'ye Eleanor Burton, Ümit Yazman, Nevin Sungur, Wilko van Herper ve Tolga Esmer konuşmacı olarak katıldılar.

* Bosch'tan yeni cep telefonu
Dünyanın en güvenilir markalarından biri olan Bosch, GSM 509 cep telefonu modelini Türkiye pazarına sundu. GSM 509'un özellikleri arasında 5 renk seçeneği, 150 gram ağırlık, ergonomik tasarım, 27 farklı ses seçeneği, kişisel mesaj seçeneği ve sessiz aranma bulunuyor. Sakarya Telekomünikasyon Sistemleri distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulan yeni GSM 509 cep telefonu, kullanım kolaylığı ile de dikkat çekiyor.

* Network yönetimine ekonomik çözüm
Orta ve büyük ölçekli firmalar için bilgisayar ağı sistemlerini genişletmek isteyen 3 Com Corporation, Windows NT işletim sistemi için Transcend Network Control Services V 1.1 isimli entegre uygulamalar paketini duyurdu. Web tabanlı 'tak ve çalıştır' sistemi sayesinde, Transcend Network Control Services V 1.1 for Windows NT network yönetimini büyük ölçüde basitleştiriyor.

* EMC'den yüksek performanslı ürün
EMC Corporation, kurumsal verilerin yüksek hızda ve esnek biçimde depolanması için önemli bir ürün olan EMC Data Manager'da değişiklik yaptığını açıkladı. Bu değişikliklerden en önemlisi ise yüksek performanslı EDM konfigürasyonu-EDM Symetrix Connect için Windows NT desteğinin sağlanması.

* Zamanın İzleri'nin fotoğraf yarışması
Basın Yayın Mezunları Derneği (Baymed) ile Koç Allianz Hayat şirketinin ortaklaşa düzenlediği fotoğraf yarışması 6'ıncı yılına girdi. Geçen yıl 200'e yakın fotoğrafseverin, 1000'e yakın eserle katıldığı yarışmanın bu yılki teması ise 'Zamanın İzleri'. Tüm fotoğrafseverlere açık olan yarışma, siyah-beyaz, renkli negatif baskı, saydam ve haber fotoğrafı olmak üzere dört ayrı dalda gerçekleştirilecek.

* Sodexho ve Otacı yemek işbirliği
Dünyanın büyük Toplu Yemek ve Servis şirketlerinden biri olan Sodexho ve Otacı işbirliği ile sağlıklı beslenme konusunda bir ilke imza atılıyor. Bir ay sürecek olan 'Sağlıklı Yaşam Günleri' etkinliği boyunca Sodexho'nun yemek hizmeti verdiği işyerlerinde sağlıklı yaşam ve beslenme rejimleri tanıtılarak düşük kalorili ve lif ağırlıklı ürünler sunuluyor. 'Sağlıklı Yaşam Günleri' boyunca Sodexho'nun hizmet verdiği işyeri çalışanları doğal ürünler konusunda uzman olan Otacı'nın diyetisyen ekibi tarafından bilgilendirilecek.

* Microsoft 2000 için uyarıyor
2000 yılına girişin bilgisayar kullanıcılarını ne kadar etkileyeceğinin tartışıldığı bugünlerde, herkesin üzerinde anlaştığı tek bir konu var: 2000 yılına girildiğinde çıkabilecek potansiyel bilgisayar sorunlarına engel olmanın ilk şartı erken önlem almak. Microsoft Türkiye de bundan hareketle, olası 2000 yılı sorunlarına karşı kullanıcıları uyarmak ve önlem almalarını sağlamak için e-posta ve doğrudan posta aracılığıyla 60 milyon kişiyi uyarmayı hedefliyor.

* İpragaz'a yeni üye: İprapropan
LPG sektörünün öncü firmalarından olan İpragaz, yeni ürünü İprapropan'ı piyasaya sürdü. Propon gazına özgü kimyasal nitelikler sayesinde, kaynama noktası çok düşük olan ve özellikle kış aylarında abonelere kullanım kolaylığı getiren İprapropan, kalorifik değeri yüksek ve çevreci bir yakıt türü olarak dikkat çekiyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır