kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli de 'Sus' dedi
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamalarla depremzedelerin tepkisini çeken Sağlık Bakanı Osman Durmuş'a grupta sahip çıktı, ancak özel görüşmesinde de "sus" emri verdi.

MHP grubuna Sağlık Bakanı Osman Durmuş'la gelen Bahçeli, "Bazı çevreler, milletimizin zor anını suiistimal ederek, propaganda yapmaya kalkışabilirdi. Yardım adı altında infiale neden olmak isteyenler engellenmiş oldu" dedi.

Bahçeli, çürük inşaat yapan müteahhitlere de meydan okuyarak, "Yaşanan acı ıstırapların hesabı sorulacaktır" diye konuştu. Bahçeli, dün partisinin Meclis Grup Toplantısı'ndan önce Sağlık Bakanı Durmuş'la bir süre görüştü. Görüşmede Bahçeli'nin Durmuş'a, "Bir süre konuşmaman yerinde olur. Yaptıkların doğru olsa bile, söylediklerin yanlış. Doktor milletvekilleriyle koordineli çalışmalısın, onlara birçok konuda danışabilirsin" dediği öğrenildi.

Bahçeli, daha sonra gruba Sağlık Bakanı Durmuş'la geldi ve kamuoyuna karşı üstü örtülü de olsa Durmuş'u sahiplenen bir konuşma yaptı. Bahçeli'nin gruba Durmuş'la birlikte gelmesi milletvekilleri tarafından alkışlandı.

Yardımların doğru organize edilmemesi halinde milli ziyan ve israfa dönüşeceğini kaydeden MHP lideri, Sağlık Bakanı'na üstü kapalı sahip çıkarak, şöyle konuştu:

"Hayır yarışında tanzim edici olmanız, kriz merkezleriyle koordineli çalışmanız gerekiyor. Önümüz kıştır, şu anda her ne kadar geçici konaklama ortamları hazırlanmış, birçok acil tedbir alınmış bulunsa da, yardımlaşma ve dayanışma şuuruyla daha iyi şartalarda yaraları sarma imkanı olacaktır.

Bazı çevrelerin insanlarımızın zor anlarını suiistimal etmelerinin önü ancak böyle kesilir. Hem kriz merkezlerine haber vermeksizin güya yardım malzemesi getirdiğini söyleyip, bunu düzensiz bir şekilde dağıtarak toplumsal infiale neden olanlara, propaganda yapmaya kalkışanlara da bu şekilde meydan verilmemiş olur.

Bu düzenli bir koordinasyonla milletimizin yüce gönlüyle kardeleriyle paylaşmaya açtığı zenginlikleri yerini bulmuş olur."

ANAP'a eleştiri
Basında hükümet ve hakkında çıkan haberleri de eleştiren Başbakan Yardımcısı Bahçeli, "Yaşanan acının büyüklüğü karşısında, doğruyla alakası olmayan iddialar ortaya atılmıştır. Milletimizi derin acılar içinde bırakan bu elim olayın kullanılarak birtakım ucuz, çıkara ve siyasal yarara dayalı hesaplar peşinde koşulması üzücüdür" dedi. Bahçeli, MHP'li bakanları eleştiren ANAP'lıları da üstü kapalı eleştirdi. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bir kısım siyasetçilerimizi de aynı şekilde daha anlayışlı olmaya davet etmek istiyorum. Bu günler, tartışmak, kavga etmek için hiç birimize yeterli zamanı ve zemini vermemektedir. Önce, insanlarımızın yaralarını saralım, acılarını dindirelim, sonra tartışırız."

Müteahhitlere yüklendi
Deprem felaketine değinen Bahçeli, birçok şehrin deprem kuşakları üzerine kurulmasının, sorumsuz konutlaşmaya gidilmesinin, konut üretiminde denetim mekanizması olmamasının felaketin boyutlarını büyüttüğünü söyledi.

Çürük inşaat yapan müteahhitlere tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:

"Depremin sonuçlarının halen yüreklerimizde acı veren birer ok gibi saplanmaya devam ettiği günlerde, tartışmalara boğulup kalmamak gerekir. İşlerin ahengini bozmak niyetinde değilim ama, bilinmelidir ki yaşanan acı ve ıstırapların hesabı sorulacaktır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır