kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fatura valilere
İçişleri Bakanlığı, binlerce kişinin ölümüne yol açan depremde yetersiz kaldıkları gerekçesiyle Sakarya, Kocaeli ve Yalova valileri ile İl emniyet müdürlerini görevden alıyor

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Marmara'yı vuran ve 13 bin kişinin ölümüne yol açan depremde yetersiz kaldıkları, organizasyonlarda varlık gösteremedikleri ve görevlerinde başarısız oldukları gerekçesiyle, Sakarya, Kocaeli ve Yalova valileri ile İl emniyet müdürlerini görevden almayı kararlaştırdı.

İçişleri Bakanlığı'nca bir süredir hazırlığı sürdürülen ve Bakanlar Kurulu'nun imzasına sunulacak olan, valiler ile emniyet müdürleri kararnamesinin, depremin ardından genişletildiği ve bu kapsama, Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu ile Emniyet Müdürü Eriş Kızıldağ, Kocaeli Valisi Memduh Oğuz ve Emniyet Müdürü Erdinç Sarıalp, Yalova Valisi Nihat Özgöl ve Emniyet Müdürü Nurdan Canca'nın da alındığı öğrenildi.

Üç vali ve üç emniyet müdürünün görevden alınması ile birlikte Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bolu illerine bağlı bazı ilçelerde görevli 7 kaymakam ile toplam 15 emniyet müdür yardımcısı, ilçe emniyet müdürü ve ilçe emniyet amirinin de görev yerlerinin değiştirileceği öğrenildi.

İstanbul ve Bursa
Görevden alınacak ya da görev yerleri değiştirilecek olan bu kaymakam ve emniyetçilerin arasında, deprem dolayısıyla yakınlarını kaybettikleri için manevi açıdan zor durumda olanların da bulunduğu bildirildi.

Öte yandan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın, İstanbul Valisi Erol Çakır ile Bursa Valisi Orhan Taşanlar'ı da görevden almayı planladığı, ancak ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın buna karşı çıktığı öğrenildi.

DSP Milletvekili Uluç Gürkan, İstanbul Valisi Erol Çakır'ın mutlaka görevden alınmasını isteyerek "Sadece Avcılar ilçesinde meydana gelen depreme müdahalede başarısız kalan İstanbul Valisi, o koltukta oturamaz. Üç valiyi alıp İstanbul'u koltuğunda tutmak haksızlık olur" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır