kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzedeler için müzik dünyası 'el ele'
Dev müzik şirketleri, deprem felaketinde mağdur olan insanlara yardım sağlamak amacıyla bir araya geldi

Depremde zarar görenlere bir yardım eli de müzik dünyasından uzandı. Universal Müzik Türkiye, Prestij Müzik, İstanbul Plak, İdobay, Sony Müzik, BMG Türkiye, EMI Türkiye, Ulus Plak, Foneks, Raks, Mesam, MSG, Müyap, İmaj ve Ömer Durak Hukuk Bürosu'nun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon "Elele" adını taşıyor.

Organizasyon komitesi adına açıklama yapan Universal Müzik Türkiye Genel Müdürü Şevket Gözalan, "Bu organizasyonda büyük umutlar var. Bizler bu işten alnımızın akıyla çıkmak zorundayız. Yurt dışında, yabancı sanatçıların da katılacağı dev konserler yapacağız. Bunun yanı sıra para yardımları olacak" dedi. Gayrettepe'deki İmaj Stüdyoları'nda düzenlenen toplantıda biraraya gelen şirket temsilcileri ve sanatçılar, bir yıla yayılması düşünülen etkinlikler için bugünden itibaren start verdiklerini açıkladılar.

Elele kampanyası, ulusal ve uluslararası müzik piyasasını ellerinde tutan şirketlerin gücünü, depremzedelere yardım için bir araya getirmeyi hedefliyor. Toplantıda grubun misyonu şöyle özetlendi: Öncelikle mağdurların yasal haklarını savunmalarına destek verilmesi, önümüzdeki kış aylarında depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik doğrudan ve kontrollü yardım, deprem sonrası kimsesiz kalan ve yardıma muhtaç çocuklar için projelerin üretilmesi...

Bu misyon dahilinde, İstanbul ve Ankara'da bir dizi konser düzenlenmesi planlanıyor. Konserlerin kaset ve CD formatında piyasaya sunulması ve elde edilen gelirin fona aktarılması da yine "Elele" kampanyasının hedefleri arasında. Bu organizasyonlar çerçevesinde elde edilecek fonun kullanımı ise uluslararası alanda önde gelen danışmanlık şirketlerinden Price/Waterhouse/Coopers tarafından denetlenecek.

Elele yardım kampanyasına herkes ulaşabilir ve yardım isteyebilir...

Adres: Emniyet Cad. Emniyet Evleri No:8 Çeliktepe. Tel: 283 29 63 Fax: 283 26 91


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır