kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

4 madde kabul edildi
DÜn kabul edilen maddelerden birine göre, yasa çıktıktan sonra tarımda kendi hesabına çalışmaya başlayanlardan kadınlar 58, erkekler 60 yaşını doldurmuş olmak ve 25 tam yıl sigorta primi ödemek koşuluyla emekli olabilecekler.

Kabul edilen diğer maddelerde, tarımda kendi hesabına çalışanların prim oranının hesaplanması ile primlerin zamanında yatırılmaması halinde uygulanacak cezaya ilişkin. Ayrıca Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunu'na, askerlik borçlanmasına ilişkin bir madde eklenmesi de kabul edildi.

Tasarıdan çıkarılan madde ise çalışanların fiili hizmetsüresi hangi kurumda daha fazla ise oradan emekli olmasını öngörüyordu.

Öğrenci affı tamam gibi
TBMM Milli Eğitim Komisyonu, üniversitelerden ilişiği kesilen ya da kesilme durmuna gelen öğrencilere yeni sınav hakkı tanınmasını öngören kanun tekliflerini, hükümetin af tasarısı ile birleştirerek kabul etti. Af tasarısı türban nedeniyle okullardan çıkarılan öğrencileri de kapsıyor. Ancak afdan yararlanmak isteyen türbanlı öğrenciler, yeniden okullarına devam etmek için türbanlarını çıkarmak zorunda olacaklar. Dün Anayasa Komisyonu'nda da af tasarısı görüşüldü.

Üniversite sonuçları
ÖĞrencİ Seçme Sınavı sonuçlarına göre yüksek öğretim kurumlarına merkezi sistemle yerleştirilen adayların numaraları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) yayınlayacağı Sınav-Sonuç Gazetesi ile duyurulacak. 27 Ağustos Cuma günü tüm yurtta, gazete bayilerinde satışa sunulacak gazetede yükseköğretim programlarının minimum puanları, üniversitelerin kayıt yapılacak adresleri ve kayıt tarihleri de yer alacak.

Kendisini unutturmadı
Türkİye deprem yaralarını sarmakla meşgulken en korkunç ölüm makinesi trafik canavarı da can almaya devam ediyor. Dün tüm yurtta meydana gelen trafik kazalarında 19 kişi ölürken, 14 kişi yaralandı. Ölenlerin 3'ü Giresun'dan Sakarya'ya yardım malzemesi götürüp geri dönen gençlerdi. Giresun'un Bulancak ilçesinden yola çıkıp yardımları ulaştırdıktan sonra geri dönen Beşer Gürsu (33) yönetimindeki kamyon, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü ile birlikte Bulancak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mürsel Gülmez (35) ile Cem Numan (28) öldü.

Yurtta fiili yas
MARMARA Bölgesi'ni etkileyen deprem felaketi nedeniyle Zafer Haftası ve Malazgirt Meydan Muharebesi kutlama törenleri iptal edildi. Başbakan Bülent Ecevit imzasıyla yayınlanan genelgede, "26-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan Zafer Haftası'nın 77'inci yıldönümü ve ilgi genelge ile kutlanması öngörülen Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 928'inci yıldönümü sebebiyle yapılacak kutlama törenleri, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle iptal edilmiştir" denildi. Kutlama törenlerinin iptal edilmesi nedeniyle Ankara Hipodrom'da bir süredir konuşlandırılan tören birlikleri ve askeri araç-gereç bu sabahtan itibaren karargahlarına geri dönmeye başladılar. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın eğlence yerlerinde gürültülü müzik çalınmasını yasaklayan genelgesinin ardından, Başbakan'ın yayınladığı genelge, başkentte "fiili yas" yorumları yapıldı. Ulusal yas konusunda özel bir mevzuat yok.

"Bir tuğla da sizden"
TÜRKİYE'NİN tüm basın ve yayın kuruluşları, "Bir Tuğla da Sizden" adı altında bir yardım kampanyası başlatıyor. Sabah, Takvim, Fotomaç, Yeni Asır, Hürriyet, Milliyet, Radikal, Posta, Gözcü, Asabi, Fanatik, Star, Türkiye, Akşam, Güneş, Cumhuriyet, Milli Gazete, Yeni Şafak Gazeteleri ile ATV, Kanal D, Star, Show, TGRT, NTV, Samanyolu, Kanal 7 televizyonlarının destek vereceği kampanyada toplanan para, bölgede zarar gören binaların, okul ve hastanelerin yeniden yapılması için kullanılacak. Yardım paralarının kullanılması kampanyaya katılan basın kuruluşlarınca takip edilecek. İzmit depreminin yaralarını sarmayı amaçlayan bu kampanya ile Türkiye'de ve yurtdışında yaşayan bütün vatandaşlar yardıma davet edilecek. Kampanyaya katılmak isteyenler, Ziraat Bankası'nda açılan bir hesaba para yatırmaya devam edecek. Para yardımı yapanlar, yayın organlarınca halka duyurulacak, paranın nerelere harcandığı da ayrıntılı bilançolarla kamuoyuna açıklanacak.

Kanal 6'ya kapatma
RADYO ve Televizyon Üst Kurulu, "deprem nedeniyle yaptığı yayınlarından" dolayı, Kanal 6 Televizyonu'na 7 gün kapatma cezası verdi. RTÜK'te dün yapılan toplantıda, depremle ilgili olarak yapılan yayınların bir bölümü değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonunda, Kanal 6 Televizyonu'na depremle ilgili yayınları nedeniyle 30 Ağustos Pazartesi günü saat 00.00'dan itibaren 7 gün kapatılmasını kararlaştırdı.RTÜK, Kanal 6'ya, Radyo Ve Televizyonların Kuruluş ve yayınları hakkındaki Kanun'un 4. maddesinin (g) bendine göre, ayrıca uyarı cezası verdi. Bu madde, "toplumu şiddet, terör ve etnik ayrımcılığa sevkeden ve toplumda nefret duyguları oluşturacak yayınlara imkan verilmemesi ilkesine aykırı olmamak" hükmünü içeriyor.

20 lüks villasını mağdurlara açtı
ANTALYA'NIN Kemer ilçesinde halıcılık yapan Bedri Yalçın (38), Antalya kent merkezinde bulunan 20 villasını depremzedelere açtı. Valililiğe bir dilekçeyle başvuran Yalçın, şu anda boş olan yüzme havuzlu 20 adet villasını isteyen depremzedelere süresiz olarak verebileceğini söyledi. Yalçın, 20 villada 100 kişinin rahatlıkla konaklayabileceğini de sözlerine ekledi. Ömer Faruk GÜDER (SHA)

Çorbada benim de tuzum olsun
Adı Murat Demiröz... 15 yaşında... Samsun'un Tekkeköy ilçesinde oturuyor. Her gün ailesine biraz fazla para götürebilmek için salladığı fırçasını, bugünlerde daha farklı duygularla daha hızlı sallıyor. Yaklaşık 3 milyon lira olan bir günlük kazancını depremzedelere bağışlama kararı alan Murat, daha bir şevkle sarılmış boyasına fırçasına... Pınar SEL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır