kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Geçmişini arayan adam
İki yavrusunu elinden aldı 7.4 şiddetli sarsıntı Nejat Demir'in. O şimdi geçmişinin peşinde...

Enkazların başında bekledi insanlar günler boyu, kaybettikleri yakınlarının en azından cesedini bulmak umuduyla. Enkaz altında yatan sadece 'can'lar değildi... 'Geçmiş' de gömülmüştü oraya. Enkazın başında bekleyen Gölcüklü Nejat Demir, bu 'geçmiş'i arıyor günlerdir. Karısı ve kendisi 60 saat sonra çıkartılmışlar enkaz altından ama iki çocuğunu kurban vermiş 7.4 şiddetindeki sallantıya. Yuvaları 6 yaşındaki Hande'yle 3 yaşındaki Hasan'a mezar olmuş. Şimdi tek isteği var Nejat bey'in... 'Kendisine çok düşkün' olan çocuklarının bir fotoğrafını bulabilmek... Son bir umutla, gözlerini dikmiş, radar gibi tarıyor yerle bir olmuş evini, bebelerinin bir fotoğrafını bulmak umuduyla...

Yılmazkent Sitesi'nde yaşanan o acı hikayeyi anlatıyor;

"Korkunç bir sesti"
"Çocuklar gündüz yorulmuşlardı. Hande ve Hasan banyolarını yapıp yattılar. Deprem olduğunda biz yeni yatmıştık. Korkunç bir sesle uyandım. Her taraf sallanıyordu. Doğru çocukların odasına koştum. O sırada bir beton başıma düşmüş olacak ki, bilincimi kaybetmişim. Kendime geldiğimde her yer karanlıktı. Vargücümle eşime ve çocuklarıma seslendim. Sadece eşimden yanıt aldım. O an dünya başıma yıkılmıştı. Daha sonra eşimi de kendi yanıma aldım. Kurtarma ekiplerinin sesini duyuyordum, ama kendi sesimi onlara ulaştıramıyordum. Felaketten 60 saat sonra enkazdan eşimle birlikte çıkarıldık."

"Hatıralarımı bırakamam"
Bu bölüm 'mutlu son'du Nejat bey'in hayatında. Bir de 'kötü son' vardı.

"Önce Hasanım'ın cesedini buldum. Akrabalarımızın bulunduğu köyde açılan bir mezara defnettim. Ondan bir sonra da Hande'mi çıkardılar enkazdan. Onu da aynı yere gömdüm."

Eşini tedavisinin yapılması için İstanbul'a gönderen Demir, felaket gününden bu yana enkaz başından ayrılmıyor. Tek ümidi çocuklarının bir fotoğrafını bulabilmek olan Demir, "Bu benim için çok önemli. Çocuklarımı enkazda bıraktım, ama hatıralarını aynı yerde bırakamam" diyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır