kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Geçici evler kışa yetişecek"
30 bin prefabrik ev yapacaklarını söyleyen Aydın, "Soğuklar bastırmadan 150 bin kişi evine geçecek" dedi...

Fatih ATİK

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Koray Aydın, deprem bölgesindeki vatandaşların kış aylarından önce geçici konutlara yerleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Aydın, geçici iskan alanlarının tesbiti için Arsa Ofisi Genel Müdürülüğü ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüttüklerini söyledi. Aydın, "Çalışmalar sürüyor. Hızlı bir şekilde prefabrik konut üreterek kış aylarından önce bu insanların oralara yerleştirilmesini düşünüyoruz" dedi. Depremden zarar gören insanların nereye yerleşmek istediklerinin de önemine işaret eden Aydın, "Toplumun temayülleri nasıl oluşacak onu beklemek lazım. Ancak en az 30 bin prefabriki ilk etapta yapacağız. 150 bin kişiyi evine yerleştireceğiz" diye konuştu.

Bölgede hasar tesbit çalışmalarının başladığını da ifade eden Bakan Aydın, "Hasar tesbit çalışmalarımız bölgede başladı. 10 günlük süreçte ön hasar tesbitine başladık. Kesin hasar tesbiti 4 aylık bir süreyi kapsıyor. Ama bu 4 aylık süreç bizim kesin iskanları yapmamıza engel değil. Biz diğer taraftan geçici ve daimi iskan çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Zarar tazmin edilecek
Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, depremde zarar gören binaları, "yıkılan", "ağır hasarlı" ve "orta hasarlı" olarak ayrıma tabi tuttuklarını söyledi. Yıkılan binalarla ağır hasarlı binalara hak sahipliği belgesi verileceğini söyleyen Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanuna göre onların yıkılmış ile ağır hasarlılarına hak sahipliği belgesi verilecek. Orta hasarlı binalara da çeşitli üniversiteler aracılığıyla tahkimat projeleri çizdirecek ve bunun karşılığında devlet olarak yardımda bulunacağız. Az hasarlı binalarada yine yasanın öngördüğü çerçevede para yardımı yapacağız."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır