kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Donanma yaralarını sarıyor
Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda kurtarma çalışmaları tamamlandı, hasar tespiti yapıldı askerlerin ailelerine mesaj gönderilmeye başlandı. Şimdi sıra karargâhın taşınmasında...

Marmara bölgesini 7.4 şiddetinde sarsan İzmit merkezli depremde, donanmanın Gölcük Ana Üs Komutanlığı da büyük can ve mal kaybı verdi. 292 kişi öldü, 237 kişi yaralandı. Ancak donanma, tüm kayıplara ve acılara rağmen, yavaş yavaş yaralarını sarıyor.

Karargâh taşınıyor
Donanma Komutanlığı Yıldızlar Su Üssü Eğitim Merkez Komutanlığı'nda kurtarma çalışmaları tamamlandı, enkaz kaldırma çalışmaları hızlandı. Donanmanın içinde oluşturulan diğer karargâhlarda da, enkazlarla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Bir yandan da merakta kalan asker ailelerine bilgi veriliyor. Donanma Komutanlığı'nda kurulan merkez koordinasyon komutanlığında toplanan bilgiler Genel Kurmay Başkanlığı'na bildiriliyor.

Dün bir açıklama yapan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, Donanma Komutanlığı'nın Gölcük'ten taşınmasının bir süredir tartışılan bir konu olduğunu, ağır hasara neden olan deprem nedeniyle karar aşamasına geldiğini belirterek, "Donanma Komutanlığı Karargâhı Gölcük'ten taşınacak" dedi. Oramiral Dervişoğlu, Gölcük Ana Üs Komutanlığı karargah binasının yarısının yıkıldığını ve tersanede çok büyük hasar olduğunu belirtti. Altyapının yeniden onarılması gerektiğini ifade eden Oramiral Dervişoğlu, "Gölcük Tersanesi'nin bu durumu ortaya çıkınca, Pendik Tersanesi'nin, gemi inşayı tek başına üstüne alabileceği kanaatine vardık" dedi.

Bu arada deprem tehlikesi nedeniyle subay aileleri, donanma bahçesindeki büyük çadırlarda yaşamlarına devam ediyorlar.

Türkan HİÇYILMAZ Mehmet KAYNAR (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır