kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sosyal güvenlik reformu madde madde geçiyor
Meclis, DYP'nin her türlü protestosuna rağmen tasarıyı görüşmeye devam ediyor

Türkİye'nİn 10 gün öncesine kadar en önemli gündem maddesini oluşturan Sosyal Güvenlik reformu TBMM Genel Kurulu'ndan madde madde geçiyor. Dünkü oturumda 4 maddesi daha kabul edilen tasarının hizmetlerin birleştirilmesine ilişkin maddesi ise metinden çıkarıldı.

Meclis'in Türkiye'de korkunç bir deprem felaketi yaşanırken sosyal güvenlik reformu ile uğraşmasına tepki gösteren DYP görüşmeleri çeşitli şekillerde protesto etti, son olarak da Meclis salonunu terk etti. DYP sıralarının boşalması üzerine görüşmelere ara verilmek zorunda kalındı.

DYP'nin tepkisini dün Emek Platformu temsilcileri ile Meclis'te yemek yiyen DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de dile getirdi. Yemekten sonra gazetecilere açıklama yapan Çiller, "Milletin bu acılı günü, SSK yasasının görüşüleceği gün olmamalıydı" diyerek tasarının görüşülmesini protesto için Genel Kurul Salonu'nu terkeden DYP'li milletvekillerinin bu protestolarının zaman zaman süreceğini bildirdi.

Suskun protesto
DYP Ordu Milletvekili Yener Yıldırım da TBMM de ilk kez "susarak protesto" eylemini icat etti. Önceki gece DYP Grubu adına kürsüye gelen Yıldırım, hükümetin gündemi ile halkın gündeminin farklı olduğunu belirterek, "Vatandaş yardım bekliyor, çadır ve aş bekliyor, siz ise sosyal güvenlikle uğraşıyorsunuz. Bu tasarıyı geri çekin. Ben, kalan süremi, bu kürsüde durup, konuşmayarak değerlendirip, halk adına sizi protesto edeceğim" dedi. Birleşimi yöneten Başkanvekili Murat Sökmenoğlu Cumhuriyet tarihinde Meclis'te böyle bir eylem olmadığını belirtirken, MHP ve DSP'liler masalara vurarak protesto etti. Yıldırım yaklaşık üç dakika süreyle kürsüde konuşmadan ve kıpırdamadan durdu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır