kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Görecek günleri var
Rukiye'nin karnı burnundaydı... Deprem başlar başlamaz ikinci kattan atladı. Ne olursa olsun ikizlerini dünyaya getirmeye kararlıydı ve başardı

Fırat ACAR (SHA)

Sakaryalı Çan çifti günlerdir hazırlıklı yatıyordu. Rukiye Hanım 9 aylık hamileydi, gün sayıyordu. Faruk Çan, doğuma az kaldığı için teyakkuzdaydı. İkisinde de uyku kalmamıştı. Bu yüzden o gece daha ilk sarsıntıda yataktan fırladılar. Ev çatırdamaya başlayınca balkona çıktılar. Ve hiç düşünmeden atladılar. 45 saniye içinde 4 katlı koca bina yerlebir oldu. Ama Allah onları, doğacak yavrularına bağışladı; yaralandılar ama hayatta kaldılar.

Doğuma alındı
Rukiye ve Faruk Çan, bir süre sonra Sakarya Şehir Stadı'nda Mısırlılar'ın kurduğu seyyar hastaneye kaldırıldı. Mısırlı doktorlar, bebekleri bir önce dünyaya getirmek istiyordu. Çünkü anneleri çok büyük bir şok yaşamıştı ve bu bebekler için tehlikeli olabilirdi. Herşey büyük bir titizlikle hazırlandı. Rukiye Hanım, o karmaşa içinde doğumhaneye alındı ve deprem sonrasının ilk ikizleri, yeri göğü inlete inlete geldi. İkisi de erkek olan ikizler nur topu gibiydi... Anneleri ikinci kattan atlamış, büyük bir sarsıntı geçirmiş ama karnındaki yavrularını korumayı başarmıştı. Felaketin ortasına hayat ışığı, yaşama sevinci gibi doğan ikizler, bir süre için de olsa seyyar hastanenin soğuk havasını dağıttı.

Acı ve sevinç
Şimdi hem anne hem de bebeklerin durumu iyi. 29 yaşındaki anne Rukiye Çan "Depremde herşeyimizi kaybettik. Evimizi, eşyalarımızı, komşularımızı... Çok ama çok üzgünüm. Ama şimdi birbirinden güzel iki yavrum var. Acıyı ve sevinci birarada yaşıyorum. Bu duyguyu tarif etmem imkansız" diyor. Baba Faruk Çan'ın duyguları da eşinden farklı değil: "Balkondan atladığımızda bir an aklıma yavrularım geldi. Onlar da bizimle birlikte ölecekti. Ama demek ki görecek günleri varmış. Mutluyum ama çok da sevinemiyorum. Çünkü çöken apartmanımızda 5 komşumuz can verdi."

Ev gitti, bebek geldi
VATANİ görevini yaptığı Muş'ta, evlerinin depremde yerlebir olduğunu öğrenen 22 yaşındaki Saim İlbaş, hemen Yalova'daki ailesinin yanına geldi. Binanın durumunu görünce çok üzülen İlbaş, hamile eşinin Yalova Şehir Stadı'nda gözetim altında tutulduğunu öğrenince hemen oraya koştu. Ve hayata gözlerini yeni açan bebeğiyle karşılaşınca tüm acısını unuttu.

Bir felaketin ardından dünyaya gözlerini açan oğlunu kucağına alınca üzüntüsünden biraz olsun sıyrılan baba İlbaş, "Millet olarak çok üzgünüz. Elimizden çok fazla birşey gelmiyor. Eşim ve çocuğumun kurtuluşuna sevindim ama birçok insan bu kadar şanslı değildi. Neyse ki oğlum sapasağlam dünyaya geldi. Bu kadar acının arasında bile baba olmak mutluluk veriyor insana" dedi.

Sedat ÖZKÖMEÇ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır