kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hakkın ödenmez
3.5 aylık Demet'ini emziriyor, ateşini düşürüp, çatlayan dudaklarını ıslatıyordu. Bunları yaparken 6 katlı bir apartmanın enkazı altındaydı. Bebeğini göçük altında 48 saat sütüyle yaşatan anne anlatıyor...

* Gülkan KESKİN (SHA)

Süheyla Ertek bir yıldır evli, 3.5 aydır anne. 16 Ağustos günü ablalarıyla birlikte tatil için annesinin Yalova'daki yazlığına gitti. Eşi İrfan Ertek işlerinin yoğunluğu nedeniyle İstanbul'da kaldı. 3 kızkardeş annelerinin evinde buluştular ve neşeli bir akşam geçirdiler. Saat 12.00'ye doğru herkes uyumak üzere odasına çekildi. Süheyla Ertek de 3.5 aylık kızı Demet ile birlikte yatağına uzandı ve derin bir uykuya daldı.

Sanki hissetti
Korkunç depremden 15 dakika önce minik Demet ağlamaya başladı. Kızının sesine uyanan anne Süheyla Ertek, yavrusunu emzirmeye başladı. İşte ne olduysa o anda oldu. Müthiş bir gürültüyle yer sarsılmaya başladı. Ve 6 katlı apartman onlar ayağa bile kalkamadan başlarına yıkıldı.

Kolonların altındaki bir aralıkta sıkışan Süheyla Ertek bir süre baygın yattı ve enkaz altında da bebeğinin ağlama sesiyle uyandı. Hayatta olduklarına inanamıyordu. Demet'ini buldu ve kollarına aldı. Bu müthiş hikayenini gerisini, o andan sonra geçen 48 saatin tek tanığı Süheyla Ertek'ten dinliyoruz...

Onu hiç bırakmadı
"Şans eseri deprem sırasında bebeğimi emziriyordum, bu yüzden ona sıkı sıkı sarıldım ve sarsıntının ardından gözlerimi açtığımda yavrumu hemen yanımda buldum. Enkaz altındaki ilk gece, bebeğimin ateşi olduğunu farkettim. Bunun üzerine zor da olsa yerimden kıpırdamayı başardım ve hemen sol yanımızda duran duvar kütlesine bebeğimin ateş gibi yanan vücudunu dayadım. Duvarın soğukluğuyla ateşinin yükselmesini önledim ve hatta düşürdüm.

"Ateşini düşürdüm"
Daha sonra dudaklarının çatlamasını önlemek için tükürügümle sık sık ıslattım. Aradan yaklaşık 24 saat geçmişti. Yavrum aralıksız ağlamaya başladı. Onu sakinleştirmek ve susturmak için, sütüm iyice azaldığı halde sürekli emzirdim. Çok aç ve susuz kalmıştım, bu nedenle sütüm her geçen dakika daha da azalıyordu. Bebeğimi tekrar emzirmeye başladım ve kurtuluş anına kadar emzirmeye devam ettim. Damla damla gelen sütüm hem bebeğimi bana bağışladı, hem de yuvamızın yokolmasını engelledi. Fransız kurtarma ekiplerinin 17 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından 48 saat sonra başarıyla göçük altından çıkartıldık.

Hayata dönüş
Benimle birlikte göçük altında kalan annem ve 3 yeğenim de kurtulmayı başardı, ama iki ablam bizler kadar şanslı değildi. Onlar enkazın altında can verdi. Yaşadığım her saniyeyi mucize olarak değerlendiriyorum. Allah bizleri bir daha bu tür felaketlerden korusun."

Enkaz altında 48 saat kaldıktan sonra kurtarılan minik Demet, annesinin hayat veren sütüyle yaşam mücadelesini kısmen kazandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır