kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bilişim'99 ertelendi
Türkiye'nin teknoloji alanında gerçekleştireceği en büyük organizasyonlardan birisi olan Bilişim'99 Fuarı, deprem felaketi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi

Özlem AKSOY

Türkİye'nin yaşadığı en büyük felaketlerden birisi olan İzmit depremi acısıyla birlikte beraberinde yeni kararlar alınmasının gerekliliğini de getirdi. Ekonomi dünyasında olumsuz etkileri oldukça fazla hissedilecek olan depremle birlikte 1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Bilişim Fuarı konusunda da erteleme kararı alındı.

Deprem felaketi nedeniyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 6'ıncı büyük organizasyonu olacak Bilişim Fuarı'nın ertelenmesi gündeme geldi. Çeşitli firmalarla temasa geçen fuar yönetimi, gerek şirketlerden gelen tepkiler doğrultusunda gerekse halkın içinde bulunduğu moral bozukluğu nedeniyle Bilişim'99 Fuarı'nın daha ileri bir tarihe ertelenmesi kararına vardı.

Henüz ne zaman yapılacağı konusunda kesin bir tarihin belirlenmediği Bilişim'99 fuarının Aralık ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Şirketler istemedi
Deprem felaketi bütün herkes üzerinde oldukça olumsuz etkiler bıraktı. Çok güzel geçmesi beklenen ve oldukça büyük masrafların yapıldığı Bilişim'99 Fuarı'nın ertelenmesi konusunda şirketlerden oldukça fazla baskı geldi. Apple/Bilkom, KoçSistem, IBM gibi bilişim devlerinin temsilcileri böyle bir dönemde fuarı kimsenin düşünemeyeceğini belirterek hem moral bozukluğu hem de istenen verimin alınamayacağı düşüncesiyle fuarın ertelenmesini dile getirdi. Organizasyonu üstlenen İnterpro'nun kararına uyacaklarını ifade eden şirketler, ertelenirse her açıdan daha iyi olacağı konusunda görüş belirtince 40 kadar sektör temsilcisi biraraya gelerek bu yönde bir karar aldı.

Yardım hazırlığı
Toplantıdan çıkan tek sonuç fuarın ertelenmesi olmadı. Biraraya gelen üst düzey sektör temsilcileri deprem konusunda ayrı ayrı yaptıkları yardımların yanı sıra birlikte hareket ederek belli projeler geliştirmeye karar verdi. Bunun için 5 kişilik bir üst komite oluşturan sektör temsilcileri, kampanya düzenleme izni aldı ve yardım konusnda bir proje oluşturmaya karar verdi.

Bilişim fuarının ne zaman yapılacağına ise kesin olarak karar verilmedi. Kasım ayında boş zaman olmadığı için fuar büyük ihtimalle Aralık'ta gerçekleştirilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır