kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sabancı'da hasar büyük değil
SabancI şirketlerinden Kordsa, Brisa, Dusa, Beksa ve Sakosa tesislerinde deprem nedeniyle küçük hasarlar meydana geldiği, diğer tesislerde ise hasar bulunmadığı kaydedildi.

İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, deprem bölgesindeki şirketlerin son durumu şöyle: Kordsa: Ambar bölgelerinde ve bazı üretim binalarında çatlaklar meydana gelirken, üretim makinelerinde ve yardımcı tesislerde ciddi bir hasara rastlanmadı. Dün 3 üretim tesisinden ikisinde üretime başlandı.

Brisa: İzmit Alikahya tesislerinde üretime ara verildi. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Hasarın tümü sigorta kapsamında.

Dusa: Şirket binalarında yer yer çatlaklar ve tavan çökmeleri, mamul stok ve malzeme ambarlarında hasar bulunmakta. Üretimin hasar tespit sonuçlarına bağlı olarak 2-3 ay içinde başlaması düşünülüyor.

Beksa: İdari binasında yer yer çökmeler olurken, fabrika binası ve makinelerde çok ciddi bir hasar meydana gelmedi. Eylül ayı içinde üretime geçilmesi beklenmekte.

Akbank: Deprem bölgesinde bulunan şubelerde yapılan ilk incelemede 6 şubenin az hasarlı olduğu tespit edildi. Deprem etkisi ile faaliyeti sınırlanan 17 şubeden 12'si faaliyete geçti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır