kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koç hayattakileri yaşatma çabasında
KOÇ TOPLULUĞU: Koç Kriz Masası birinci aşama olan 'acil kurtarma' çalışmalarından ikinci aşama olan 'hayatta kalma ve yaşatma' çalışmalarına geçti.

Tofaş'ın organizasyonundaki kriz masası Yalova, Çınarcık ve Gölcük, Arçelik kriz masası, Bolu, Adapazarı, Düzce, Gebze ve İzmit, Otosan da Gölcük, İhsaniye ve Yeniköy'de kurtarma çalışmaları ve yardımları sürdürüyor. 800 kişiyi aşan kurtarma ekibi enkaz altından 119 kişiyi sağ kurtardı. Koç personeli seyyar mutfak ve çamaşırhane kurulması, tıbbi malzeme temini, çadır kentlerin kurulması gibi çalışmaları sürdürüyorr. Şimdiye dek deprem merkezlerine 46 vinç, 14 kamyon, 4 TIR, 2.700 ton su, 35 jenaratör, 17 kamyon gıda, 23 kamyon tıbbi malzeme, 14 ambulans ulaştırıldı.

* TÜRK KALP VAKFI: Avcılar'a tam teçhizatlı motorize sağlık ekibi gönderdi. Ayrıca, tıbbi malzeme ve gıda yardımı için kriz masalarıyla işbirliği yapıyor, sürekli yardım gönderiyor.

* TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ: TED İstanbul Koleji vakfı deprem nedeniyle okuma olanağı bulamayan 50 çocuğu eğitimini, anaokulundan başlamak üzere üslendi.

* PHILIP MORRIS SABANCI: Bölgeye 2 TIR gıda malzemesini ulaştıran şirket, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde önce bir çadır kent ardından da geçici prefabrik yerleşim alanı inşa etmek için harekete geçti. Ayrıca, depremzedeleri 1.5 milyon adet sigaranın dağıtımına başlandı.

* GSD HOLDİNG: Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yılmaz, deprem bölgesi Yalova'da en kısa sürede sekiz yıllık bir ilköğretim okulu yaptırmak üzere GSD Eğitim Vakfı kaynaklarından 1 milyon dolar tahsis ettiklerini söyledi. Yılmaz, projeye destek vermek üzere yurtdışında GSD'nin ilişkide olduğu çeşitli ülkelerdeki ithalatçı firmaları kapsayan bir dış yardım kampanyasını da başlatmak üzere olduklarını vurguladı.

* KOMBASSAN: Yaptığı yardımlar 2 trilyon lirayı geçti. Adapazarı'nda 2.000 çadırlık ve 10 bin kişiyi barındıracak tam teşekküllü bir çadır kent kurma hazırlıklarına başladı. İmal ettiği 400 sabit tuvaleti bölgeye monte edecek.

* AKFEN: Avcılar'a 4 iş makinası gönderdi, personelini bölgeye yolladı. 22 milyar bağış yaptı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar otoparkının açılarak, buradan sağlanacak 2.5 trilyon liranın bağış yapılmasını kararlaştırdı.

* URAN HOLDİNG: Adapazarı ve Yalova'ya vinç, ekskavatör gibi iş makinaları ile kamyon ve TIR yolladı. Adapazarı Hastanesi ve Köy işleri Müdürlüğü'ne de malzeme bağışında bulundu.

* AKSA JENARATÖR: Elindeki jenaratörleri İstanbul Valiliği'ndeki kriz masasına teslim etti. Ayrıca ekskavatör kiraladı.

* SCANİA: Scania marka kamyon ve çekiciler Kızılay'ın emrine verildi.

* AKMERKEZ: Giriş katındaki mağazayı yardım merkezine çevirdi, 4 kamyon yardım yolladı.

* HYUNDAİ: AKUT'la işbirliği yapan 40 kişilik ekibi ve 5'er kişilik 7 ekibi İzmit'e gönderdi. Gıda yardımının yanısıra Tuzla'da çadırkent kurdu.

* ALPAY VE ASD: Eylül cirosunu bağışlıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır