kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Corel'dan kurması kolay, kullanması kolay Linux
Corel acemi kullanıcıların bile rahatça kullanabileceği Linux'un peşinde...

Özellikle grafik uygulamaları alanında bir dev olan Corel şirketinin son numarası, kullanıcılara "ağrısız sızısız" bir Linux sunma çabası. ZDNet Türkiye'nin haberine göre, California'daki LinuxWorld Expo fuarında, Windows'a ciddi bir rakip olması beklenen işletim sistemi üzerindeki çalışmalarını anlatan Corel yetkilileri, "Corel'ın çabası, teknik bilgi düzeyi düşük kullanıcıların da Linux'tan yararlanabilmesidir" diyor. Asıl hedefleri, en acemi kullanıcının bile rahatça kurup kullanabileceği bir masaüstü Linux'u yaratmak.

Corel Linux
Corel Linux, Linux'un Debian/GNU dağıtımının üzerine yapılanıyor. Kullanıcı arabirimi içinse pek bildik ve yaygın bir tercih olan K Desktop Environment (KDE) kullanılacak. Fakat bu temellerin çevresindeki özellikler daha da ilginç. Corel, grafik kullanıcı arabirimini daha da sadeleştirmenin ve kullanıcı dostu hale getirmenin peşinde. Öte yandan, kullanımı çok kolay olan, yeni bir kurulum programı hazırlıyorlar.

Linux'a heveslenen çoğu kullanıcının ilk takıldığı yer, genellikle kurulum aşaması oluyor. Fakat Corel, her ne kadar açık kaynak kodu üzerine kurulu olsa da, kurulum programını iyice kendine özgü hale getirmeye çalışıyor. Buradaki numara çok basit aslında: Tipik bir Windows 95/98 kullanıcısının bile, Linux'u hiç ter ya da gözyaşı dökmeden kurup kullanabilmesi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır