kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hacker'lara hodri meydan
Microsoft, Windows 2000'in güvenlik sistemini sınamak için hacker'lara meydan okudu. Sonuç hüsran...

MİCROSOFT'un Windows 2000'in en son beta sürümünü ve Internet Information Server'ını (IIS) denemek için hacker'lara meydan okuması, siber alemin müdavimlerinden epey ses getirdi. Fakat asıl sorun, test sunucusunun kendi kendine çöküvermesi ve 24 saatten fazla kapalı kalmasıyla ortaya çıktı.

ZDNet Türkiye'nin (http://www.zdnet.com.tr) haberine göre şirket, güvenlik duvarlarının (firewall) dışına kurduğu test sunucusunda bulunan en son Windows 2000 beta sürümünü, hacker'lara meydan okuyarak, saldırıya açtı. Amaç, istemdeki kimi hedef dosyalara ve şifre listelerine ulaşmaktı.

Çoğu hacker grubu bu girişimi, "bedavadan reklam, ücretsiz halkla ilişkiler kampanyası" gibi sözlerle yorumlarken, PowerPC'nin Linux sürümünün dağıtımcısı olan LinuxPPC, Microsoft'un ödülsüz etkinliğine nazire olarak, ödüllü bir "hacking" yarışması düzenledi.

Fakat Microsoft cephesindeki asıl sorun, bu etkinliğe katılmaya karar verenlerin karşılaştıkları sunucu problemlerinden kaynaklandı. İlk saatlerde, sunucunun sorunlu olduğunu, hatta ana sayfadaki kimi HTML ve JavaScript kodlarının bazı kullanıcıların sayfaya erişimini engellediği bile şirkete duyuruldu. Gönderilen raporlara göre, sistemin etkinlik kayıtlarının tutulduğu sistem log dosyaları "taşmıştı" ve sistemin yeniden başlatılması gerekiyordu. Ancak sistem yeniden başlatıldığında da bazı servisler erişilemez durumdaydı.

http://www.windows2000test.com


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır