kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yardım eli!
Depremden sonra yaşanan pek çok olumsuzluğun yanı sıra hiç vakit kaybetmeden bir kriz masası oluşturup, enkaz kaldırma, kurtarma ve yardım çalışmalarına girişen şirketler de vardı.

Yasemin KARAKAŞ ŞAHİNKAYA

En az deprem kadar, insanları üzen ve yıpratan bir başka konu da yaşanan organizasyon noksanlığıydı. Herkes yardım etmek isterken, kesinlikle gerektiği gibi organize olmayan çalışmalar nedeniyle, iyi niyetle uzanan pek çok yardım eli geri çevrildi. Bu arada bazı kuruluşlar kendi içlerinde organize olarak, hem insan gücü, hem de teknik ekipmanla afet bölgesinde çalışan ekiplere yardımcı olma yolunu seçtiler. Bunun yanında birçok büyük kuruluş da teknik anlamda olmasa da maddi, manevi pek çok açıdan depremzedelere yardımcı olmak için tüm imkânlarını seferber ettiler.

İlk kutarma ekibi
Depremin meydana geldiği ilk gün, yani 18Ağustos 1999 saat 08:30 itibariyle Yalova'da kurtarma çalışmalarına başlayan Borusan'a bağlı Boru Nakliyat'ta oluşturulan gönüllü kurtarma ekibi, Yalova'nın yanı sıra Çınarcık ve Gölcük Değirmendere ilçelerinde büyük bir özveri ile yaptığı çalışmalar sonucu, sekizi çocuk olmak üzere toplam 13 insanı sağ olarak enkaz altından çıkarmayı başardı.

Her ne kadar Sağlık Bakanı'mız, her şeyin yolunda olduğunu, deprem bölgelerinde özellikle "dış mihraklardan" gelecek hiçbir desteğe ihtiyacımız olmadığını iddia etse de, yaşananlar ortada. Mağdur pek çok vatandaşımız, sivil kuruluşların uzatacağı yardım elini hararetle bekliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır