kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kaptan-4 Derya
50, 100 ve 200 metre sırtüstünde ülkemizi temsil edecek olan Derya Büyükuncu, Türkiye'de rakipsiz olduğunu belirterek iddialı konuştu: "Eğer en iyi derecelerimi yaparsam final gelir"

24. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda final hatta madalya beklediğimiz sporcumuz 23 yaşındaki Derya Büyükuncu, en iyi derecelerini tekrarlamak istediğini belirterek, "Bunları yaparsam final de gelir" dedi.

Eğitimini ve yüzme çalışmalarını 8 yıldır ABD'de sürdüren Büyükuncu, "Ne yazık ki, Türkiye'de yüzmeye ilgi çok az. ABD'de ise büyük değer veriyorlar. Bu yüzden en iyi yüzücüleri onlar çıkartıyor. Türkiye'de tesis sorunu var. Burada en yakın havuza 40 dakikada gidebiliyorum. ABD'de ise 1-2 dakikamı alıyor" diye konuştu.

Kendisine yöneltilen eleştirileri haksız bulduğunu ifade eden Büyükuncu, "Michigan Üniversitesi takımında yüzerken hemen hemen her hafta yarışım vardı. Beni serbestten kurbağalamaya kadar her dalda yarıştırdılar. İlk yılımda NCAA şampiyonu olduk. Orada en önemli yarışlar Şubat-Mart aylarında yapılır. Bunlardan sonra bir büyük şampiyona için Türkiye'ye geldiğimde yorgun oluyordum ve form tutamıyordum" dedi. Üniversiteyi bitirdiğini belirten Derya, master için yine ABD'ye dönecek. Yüzücümüz, Irvine Novas kulübünde kariyerini devam ettirecek.

50, 100 ve 200 metre sırtüstünde ülkemizi temsil edecek olan Derya, yüzmeye başladığı günden itibaren Türkiye'de rakipsiz yarıştığını belirterek, "Bazıları beni geçeceğini iddia ediyormuş. O zaman buyursunlar geçsinler" diyerek iddiasını ortaya koydu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır