kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'DYP'de kongre sathına girildi'
GİK üyesi Durak, Başkanlık Divanı'nın yersiz kararları yüzünden partinin zarar gördüğünü belirterek "olağanüstü kongre" istedi.

DYP'DE muhalif grubun önde gelen isimlerinden GİK üyesi Veli Andaç Durak, Başkanlık Divanı'nın, yetkisi olmadığı halde partiyi zedeleyici kararlar verdiğini belirtti ve GİK'in olağanüstü toplanmasını istedi.

GİK'in uzun süre toplanamamasından dolayı, teşkilatın hakkını Genel Merkez'de değil de, mahkemelerde arar hale geldiğini ifade eden Durak, "Kongre sathına girilmiştir" diye konuştu.

Durak, dün öğle saatlerinde DYP Genel Merkezine gelerek, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gölhan ile kısa süren bir görüşme yaptı. GİK'in toplanması için yazılı müracaatta bulunan Durak, fesihler ile atamalarda, şikayetlerin arttığını ve bu konuların GİK'de konuşulması gerektiğini belirtti. Durak şöyle devam etti:

"Şu anda kongre sathına girilmiştir. İllerimizde delege tespitleri yapılmaktadır. Özellikle Adana'da 18 Nisan'da yapılan yanlışlıklar ve hatalar bugün de delege tespitiyle devam etmektedir. Adana'da 190 bin kayıtlı üye olmasına rağmen, delegelerin tespit edildiğinden benim haberim yok. Karanlık kapılar arkasında, bilhassa kongre hesaplarıyla yapılan bu işlemler partimizi bu kademede de üzmüştür.

GİK kovalamacası
DYP'de Çiller ile muhalifleri arasında Genel İdare Kurulu (GİK) kovalamacası yaşanıyor. Çiller'in, gerekli çoğunluğu sağlayamadıkları için GİK'i toplayamayan, ardından da büyük bölümü tatile çıkan muhaliflerine önümüzdeki hafta "baskın GİK" çağrısı yapacağı öğrenildi. Ancak Çiller de, toplantının açılabilmesi için 2 üyenin desteğini almak zorunda bulunuyor.

Yandaşı 19 GİK üyesinin yanısıra, muhalif cepheden de 2 üyenin desteğini almaya çalışan Çiller, Genel Muhasip İsmail Karakuyu ile Muğla eski Milletvekili İrfettin Akar'ı saflarına çekebilmek için yakın markaja aldı.

Efe BEŞLER


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır